Bakan kızıyım deyince dolandırıcılar korktu

Güncelleme Tarihi:

Bakan kızıyım deyince dolandırıcılar korktu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2008 07:00

Kendilerini polis diye tanıtan kontör dolandırıcıları, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’ün kızı Ayşe Türk’ü de dolandırmak istedi. Başkomiser olduğunu söyleyip "Telefonunuzdan bir albay tehdit ediliyor" diyen dolandırıcı, Türk’ün "Ben Bakan kızıyım, öyle şey yapmam" sözleri üzerine paniğe kapıldı. Numarası tespit edilen kontör hırsızının 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’ün kızı Ayşe Türk’ü, 22 Şubat’ta cep telefonundan arayıp kendisini Polatlı Emniyet Müdürlüğü’nden başkomiser olarak tanıtıp, "Telefonunuzdan bir albay tehdit ediliyor" diyen dolandırıcı, "Ben bakan kızıyım, öyle şey yapmam" cevabını alınca paniğe kapılarak telefonu kapattı. Ayşe Türk, şüphelinin telefonunu savcılığa bildirerek şikáyetçi oldu. Ayşe Türk’ü arayan numaranın Şanlıurfa’da yaşayan Mehmet Nadir Ercan’a ait olduğunun tespit edilmesi üzerine, mahkeme kararıyla hat görüşmeye kapatıldı. Hakkında dava açılan Ercan, nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs suçundan 1.5 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

YÖNTEM NASIL İŞLİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, şüphelilerin kullandıkları yöntem şöyle:

Aradıkları önemli kişileri, kendilerinin ya da eşlerinin taciz ve tehdit edildiği, cinsel içerikli mesaj çekildiği vb. gibi iddialarla tedirgin ediyor, korkutup yanıltarak, kendi telefonlarının aranmasını sağlıyorlar.

Bu kişiler, cep telefonu şirketlerinin başlatmış olduğu "cep aran, aran kazan" benzeri kampanyalar sayesinde bu suretle kendilerine menfaat sağlıyorlar.

Bu yolla mağdurlara hazır kontör aldırıp şifrelerini kendilerine okutturup, bu şifreleri kendi ya da yakınlarının cep telefonlarına yükleyerek menfaat sağlıyorlar.

Çoğu zaman da bu kontörleri ellerinde bulunan hattı açıp, telefonlara yükleyerek indirimli kontör adı altında satarak dolandırıcılık yapıyorlar.

Böylece sağlanan menfaat binlerce YTL’ye ulaşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!