Bakan: ‘Halka karşı kibar ve nazik olun’

Güncelleme Tarihi:

Bakan: ‘Halka karşı kibar ve nazik olun’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 12:23

ERZURUM’un Oltu ilçesindeki Devlet Hastanesi’nin açılışını yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşları iten korumalarını azarladı. Akdağ, güvenlik kuvvetlerini, “Halka karşı kibar ve nazik olun. Bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum” diye uyardı.

Oltu’daki 100 yataklı Devlet Hastanesi’nin açılış törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM İdare amiri ve AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, AKP Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık. Erzurum Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş, Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açıl konuşmasını yapan Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Zülküf Kaya, mesai gözetmeden tüm personeliyle gece gündüz çalıştıklarını söylerken, Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ise Oltu’nun dünya standartlarında bir hastaneye kavuştuğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı konuşmasında, sağlıkta Türkiye’nin çehresinin değişmeye başladıklarını ifade etti. Oltu Devlet Hastanesi’nin Olur, Şenkaya ve Narman gibi ilçelere hizmet veren bölge hastanesi statüsünde olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, hastanenin teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılarak yapıldığını kaydetti. Oltu Devlet Hastanesi’ndeki uzman hekim sayısını artıracaklarını açıklayan Akdağ, yıl sonuna kadar aile hekimliğinin de Erzurum’da hizmete gireceğini söyledi. Bakan Akdağ, “Hastane kapılarındaki en son hastanın ızdırabı dininceye kadar çalışmalarımız devam edecektir. Yaptığımız hizmetlerle millete olan borcumuzu ödüyoruz” diye konuştu.

Daha sonra hastane içerisindeki poliklinikleri gezen Bakan Akdağ, sağlık personelleriyle bir süre sohbet etti. Bakan Akdağ, Oltu Devlet Hastanesi 9 uzman hekim, 19 pratisyen, 4 diş hekimi, 70 ebe ve hemşire sayısının ilerki günlerde artırılacağını vurguladı.

Hastaneden çıkışta sorunlarını anlatmak üzere bakanın yanına yaklaşmak isteyen 3 kişi korumalar ve güvenlik güçleri tarafından iteklenerek uzaklaştırılmak istendi. Bunu gören Bakan Akdağ’ı korumalara, “Ne yapıyorsunuz” diye çıkıştı. Bakan Akdağ, “Bırakın gelsinler. Halka karşı kibar ve nazik olun. Bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum” dedi. Bakan Akdağ daha sonra korumalar tarafından uzaklaştırılan vatandaşları yanına çağırıp onlarla tek tek öpüşerek sorunlarını dinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!