Bakan hain pusuyu sorularla değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan hain pusuyu sorularla değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 18:11

Sanayi ve Ticaret Bakanı olmadan önce AKP Grup Başkanvekili görevinde bulunan Nihat Ergün, Tokat pususunu çok sayıda soru sorarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

“Bunu kim yaptı, belki de eskiden bölgede terör yapan örgütler yeniden güç kazandı, başka örgütlerle işbirliği yaptı ya da bir el onu harekete geçirdi” diyen Ergün, ancak Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını hiçbir şeyin eskisi gibi gizli saklı kalmadığını, bu olayın da açığa çıkacağını söyledi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Bakan Ergün,Türkiye’nin iç ve dış şartlarının terörü sürdürmeye imkan vermediğini belirtti. Terörün bitmek zorunda olduğunu ifade eden Ergün, Tokat’ta 7 askerin şehit edilmesinin herkesin yüreğini burktuğunu söyledi.

“Bunların arkasında kim var? Tokat’ta bu olay nasıl olur? Hangi örgütlerin birbiriyle irtibatı var? Bu tür olaylarda bir arka plan oluşuyor. Tam da bir amaca matuf gerçekleştirilmiş. Danıştay saldırısında Türkiye’nin üzerine adeta kara bulutlar çökmüştü” diyen Ergün’e bir gazeteci “Danıştay saldırısı Ergenekon ile ilişkilendirilmişti. Siz de bu örneği vererek atıfta mı bulunuyorsunuz” sorusunu yöneltti?

Haberin Devamı

Bakan Ergün, Danıştay örneğine Aktütün saldırısını, Dağlıca baskınını da ekleyerek bunun yarattığı iklimden söz ettiğini anlattı. “Şununla bununla bağlantısı olarak söylemedim” diyen Ergün, şöyle konuştu:

“Yıllarca büyük olaylar olmayan bir ilde karakol devriyesine puslu bir havada saldırılması; TİKKO, DHKPC’nin eylem kabileyeti mi kazandığına işaret eder yoksa başka nedenleri mi var? Fevri değerlendirmeler yapmadan olayın arka planının ortaya çıkmasını beklemek gerekir. Türkiye eski Türkiye değil, dünya eski dünya değil. Hiçbir şey eskisi gibi gizli saklı kalmıyor. Kim yaptı. Belki de eskiden bölgede terör yapan örgütler yeniden güç kazandı ya da başka örgütlerle işbirliği yaptı. Ya da bir el onu harekete geçirdi. ”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!