Bakan Gönül: Özal'ın en büyük eseri Türk milleteninin kendine güvenini sağlamasıdır

Güncelleme Tarihi:

Bakan Gönül: Özalın en büyük eseri Türk milleteninin kendine güvenini sağlamasıdır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2010 22:33

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Türkiye Cumhuriyeti'nin 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın en büyük eseri Türk milletinin kendine olan güvenini sağlamasıydı” dedi.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğince, Turgut Özal Üniversitesinde iftar yemeği düzenlendi.
Yemeğe katılan Bakan Gönül, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geldiği noktada pek çok sorunu geride bıraktığını belirterek, Turgut Özal'ın siyasi hareketine başladığı ilk dönemde her görüşten insanı bir araya getirmeyi
hedeflediğini ve bunu başardığını anlattı. Gönül, Özal'a pek çok bakımdan olduğu
gibi fikri bakımından da borçlu olduklarını bildirdi.
Gönül, “Özal'ın en büyük eseri Türk milletinin kendine olan güvenini sağlamasıydı. Büyük tarihi olan büyük milletlerin kendine güvenini kaybetmesi kadar kötü bir durum yoktur. Özal, bunu ortadan kaldırarak Türkiye'nin tekrar tarih sahnesindeki yerini almasını sağladı” diye konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de iftar yemeğinde Özal döneminin bakanlarını görünce zihninde olumlu hatıraların canlandığını kaydetti.
Bu dönem eğitim hayatına başlayacak olan Turgut Özal Üniversitesinin kısa zamanda önemli üniversiteler arasında yer alacağına inandığını ifade eden Gökçek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Dernek Başkanı Galip Demirel ise her sene Turgut Özal'ı anma etkinlikleri kapsamında iftar yemeği düzenlediklerini belirterek, Özal'ın Türkiye'nin her alanda çağdaş düzeye ulaşmasında büyük katkıları olduğunu, kendilerinin de onun ilkeleri doğrultusunda hareket ettiklerini anlattı.
Demirel, Anayasa değişikliğini Türkiye'yi daha demokratik, daha ileri bir düzeye çıkaracaklarını belirterek Türk insanını ileriye taşıyacak her türlü girişimi destekleyeceklerini kaydetti.
Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Erol Oral da okul hakkında bilgi verdi.
İftar yemeğine 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı ve Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, bazı milletvekilleri ile eski bakanlar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, AA Yönetim Kurulu üyesi Salih Melek, bazı siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!