Bakan Fidan ile Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan arasında kritik görüşme

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2024 20:37

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü. ABD'ye çağrı yapan Bakan Fidan "PKK'nın uzantılarıyla ilişkiyi kesin" dedi. Ayrıca görüşmede Gazze, Ukrayna, Suriye, Irak ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ele alındı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret çerçevesinde gittiği ABD’de temaslarına başladı.  Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmede, Gazze’de biran önce ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye ulaşan insani yardımın artırılması gerektiği konuşuldu. Müzakerelerde gelinen son nokta değerlendirildi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Fidan, Ukrayna’daki savaşın daha fazla uzamaması gerektiği ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğü içinde çözülmesini savunulduğunu belirtti.

SURİYE’DEKİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE KONUSU

Suriye’deki terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye'nin kararlılığını vurgulayan Bakan Fidan, bu konuda ABD’nin müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesi ve PKK’nın uzantılarıyla olan ilişkisini kesmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

IRAK'TAKİ TERÖR ÖRGÜTLERİ

Görüşmede Türkiye'nin Irak’taki siyasi istikrara verdiği önem belirtildi ve Irak’ta yuvalanmış terör örgütleriyle mücadele konusu ele alındı.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN BARIŞ SÜRECİ

Öte yandan görüşmede Azerbaycan-Ermenistan barış sürecinin desteklendiği ve burada sağlanacak ilerlemenin Kafkasya’nın refahı için belirleyici olacağı ifade edildi.

ABD SENATOSU DIŞ İLİŞKİLER KOMİTESİ BAŞKANI CARDİN İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Fidan, başkent Washington DC’de ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Benjamin Cardin ve beraberindeki Komite Üyesi Senatörler ile görüştü.

Bakan Fidan ile Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan arasında kritik görüşme

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!