Bakan Eker'den Baydemir'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ekerden Baydemire ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2009 21:17

Açılım sürecini başlatan AK Parti'den, DTP'ye sıcak mesajlar gidiyor.

Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile AKP il teşkilatı, DTP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e bayram ziyaretinde bulundu. AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un, “Bölge için sizin de acılar hissettiğinizi biliyoruz. İnşallah acıların olmadığı bayramları birlikte yaşarız” demesi üzerine Başkan Baydemir, “Gönül ister ki, bütün ocaklarımızda gerçek bayram heyecanı yaşansın ve el ele vererek, hakikatten öylesi bir geleceği yaratmanın çabası içerisinde olmamz gerekiyor” dedi.

BAYRAM ZİYARETİ

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Vali Hüseyin Avni Mutlu, AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt, İl Başkanı Baki Aksoy ve il teşkilatından oluşan bir heyet, DTP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e bayram ziyaretinde bulundu.
Bakan Eker ve beraberindekileri belediye binası önünde karşılayan Baydemir, misafirlerini makamında ağırladı. Bakan Eker ve beraberindekilere bayram şekeri ve kahve ikramında bulunana Baydemir, ziyaretten duyduğu mutlululuğu dile getirdi. AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un, “Bölge için sizin de acılar hissediğinizi biliyoruz. İnşallah acıların olmadığı bayramları birlikte yaşarız” demesi üzerine Başkan Baydemir, “Gönül ister ki, bütün ocaklarımızda gerçek bayram, heyecanı yaşansın ve el ele vererek, hakikaten öylesi bir geleceği de yaratmanın çabası içerisinde olmamız gerekiyor. Bu vesile ile inşallah bayramlar diyaloga, diyaloglar inşallah ortak paydalarda buluşmaya, aklın ve vicdanın ön gördüğü çerçevelerde buluşmaya ve bu buluşmalar da inşallah özlemini duymuş olduğumuz onurlu bir yaşama vesile olur. Bu konuda hep beraber ortak çabamızı, samimi çabamızı sürüdürerek bu sonuçların elde edileceğine dair inancımı paylaşmak isterim. Bu süreçler gerçekleştiği oranda da kentimiz hak etmiş olduğu ekonomik , sosyal kalkınmayı da yaşar. Bunlar birbirlerini emin olun etkileyen paralel süreçlerdir” diye konuştu.
Baydemir'in konuşmasından sonra Bakan Eker, “İnşallah amacına ulaşır” diye süreçle ilgili sözlerine katıldığını deklere etti. Bakan Eker'in Baydemir ziyareti, daha sonra basına kapalı devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!