Bakan: Dağı temizleyin Vatandaş: Komutan mı kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan: Dağı temizleyin Vatandaş: Komutan mı kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2010 00:00

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şehit 4 polis memuru için Adana’da düzenlenen ve Balyoz davasında hakkında yakalama emri bulunan 6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek’in de katıldığı törende ummadığı bir tepkiyle karşılaştı.

Haberin Devamı

ARANAN KOMUTANDAN BÖYLE YARDIM İSTEDİ / WEB TV

ŞEHİT POLİSLER İÇİN ADANA'DA TÖREN



Atalay, Emniyet Genel Müdürü eski Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal, Adana, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Hatay valilerinin yeraldığı törende, “Çevre illerimizin valileri hepsi burada. Bölge komutanlarımızın hepsi burada. Emniyet Teşkilatı burada. Bu Amanoslar’ı temizleyin. Ne yapıyorsanız yapın Amanoslar’ı temizleyin” dedi. Bu sırada Korgeneral Bek’in arkasındaki sivil grupta yeralan CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Abeydullah Kolcu Atalay’ın “Amanosları temizleyin” sözleri üzerine tepki gösterdi. Kolcu “Dağda mücadele eden komutanları içeri atıyorsunuz. Kim temizleyecek?” diye bağırdı. Bunun üzerine, gözaltına alınıp emniyet müdürlüğüne götürülen Kolcu bir süre sonra serbest bırakıldı. Bu olayın ardından Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

Peşlerindeyiz

Bakan: Dağı temizleyin Vatandaş: Komutan mı kaldı


“Değerli kardeşlerim, böyle zamanları fırsat bilip, şehit cenazesinde bunları söylemek istemem ama kimi provokatörler, kimi kışkırtıcılar da ortalıkta, bu durumu iyi kullanıyorlar. İnegöl’de Dörtyol’da vatandaşlarımızı tahrik eden birbirlerine karşı kışkırtanlar, bunun karşılıksız kalacağını düşünmesin. Bütün bunlara hem dayanacağız, hem de gördükçe azmimiz, irademiz, dayanıklığımız artacak. Onun için ben hem acılı ailelere, hem de Türk Polis Teşkilatına bunu söylüyorum. Birilerinin vermek istediği, acı ve yılgınlıktır. Asla yılgınlık olmayacak. Birileri benim ayrı şehirlerde yaşayan kardeşlerim birbirine karşı husumet beslesin istiyor. Buna meydan vermeyin. Esas oyuna gelmek, teröre hizmet etmek, terörün amacına hizmet etmek budur. Gecenin bir vakti İnegöl’de eğlence ortamından çıkarıp vatandaşlarımızı sokağa dökenlerin peşindeyiz. Adım adım takip ediyoruz. Kim, nerede, ne yaptı, kim bunları gerçekleştirdi. Hiç kimse meydanı boş bulamayacak.”

Kamyonet bulundu

Haberin Devamı

Dörtyol’da dört polise yönelik uzun namlulu silahlarla saldırıyı yapan teröristlerin kent merkezine yaklaşık 10 kilometrelik mesafede, Çağlalık köyü yakınlarında terk ettiği kamyonetin bulunduğu ve içinde el bombası olduğu öğrenildi. Plakası sahte olduğu belirlenen aracın incelemeye alındığı, teröristlerin yakalanması amacıyla operasyonların kapsamlı olarak sürdürüldüğü kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!