Bakan da hesap versin

Güncelleme Tarihi:

Bakan da hesap versin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 00:00

Anavatan lideri Erkan Mumcu, Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında soruşturma açılmasını düzenleyen Anayasa’nın 100. maddesinin değişmesini önerdi. Mumcu ’Bu maddedeki dokunulmazlık zırhı çözülürse, milletvekili dokunulmazlığı da kendiliğinden çözülür’ dedi.

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, kendisine yeni içtüzük paketini getiren TBMM Başkanı Bülent Arınç’a öneride bulundu. Mumcu, "Anayasa’nın 100 maddesini değiştirerek, bakanları hesap verir konuma getirin. Siz öncülük edin, biz destekleriz" dedi.

Arınç, ziyaret sırasında, içtüzükte hem muhalefetin hem iktidarın suistimaline yol açan maddeler olduğunu söyledi. Arınç, açık, net, anlaşılabilir ve herkes tarafından aynı uygulanacak bir yeni içtüzüğü bütün partilerin de ittifakıyla bu dönem çıkarmak istediklerini vurguladı.

Mumcu ise Arınç’a uzlaşma arayışı nedeniyle teşekkür etti. Mumcu, daha önceki dönemlerde bir uzlaşma komisyonu kültürü bulunduğunu ve bu sayede ülkenin sorunlarına mutabakatla çözüm getirildiğini ifade etti. Mumcu, "Partilerin birbiriyle yarışması demokrasinin gereğidir ama bu yarışmayı işbirliğine dönüştürmek Meclis Başkanlığı’nın görevidir" dedi. Mumcu, Arınç’tan uzlaşma komisyonunun yeniden oluşmasını istedi ve "Meclis Başkanı sıfatınızla bir öncü girişimde bulunursanız biz sizi destekleriz" dedi.

BAKANLARIN ZIRHI

Görüşmenin basına kapalı bölümünde "isteyen milletvekillerine dokunulmazlığın kaldırılmasına" imkan veren madde ele alındı. Mumcu, asıl sorunun milletvekili dokunulmazlığı değil, bakanlara koruma zırhı sağlayan Anayasa’nın 100. maddesi olduğunu söyledi. Mumcu, şöyle dedi: "Kamuoyu bu maddenin zırh olarak kullanılarak, siper edilerek, devlet imkanlarının israf ve talana konu edilmesinden rahatsız. Bu sorunun çözümü için Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında soruşturma açılmasını düzenleyen madde değiştirilmelidir. 100. maddedeki dokunulmazlık zırhı çözülürse, milletvekili dokunulmazlığını düzenleyen 83. maddeye çözüm kendiliğinden gelir. AKP ile bizim sayımız Anayasayı değiştirmeye yeter. Siz öncülük yapın, her türlü desteği vermeye hazırız."

DİNOZORLAR DA BÜYÜKTÜ

Partisinin grup toplantısında da konuşan Erkan Mumcu, Başbakan’ın partisinin büyüklüğüyle kibirlendiğini belirterek şöyle konuştu: Yavru muhalefet diye böbürlenmekle olmaz. Sen 355 kişisin biz 22, hodri meydan. Soracak bir hesabın varsa biz buradayız. Dinozorlar da çok büyüktü ama tarih beyinden yoksun büyüklüklerin yok edildiğini göstermiştir. Serçeler yaşıyor ama dinozorlar yok.

FEDERASYON SEÇİMİ

Mumcu, Futbol Federasyonu Başkanlık seçimlerine de değindi ve ’Belli ki; başbakanın futbol hevesi kursağında kalmış. İktidarını yaygınlaştırma projesi uyguluyor. ’ dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!