Bakan Çelik şehit cenazesinde dondu kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik şehit cenazesinde dondu kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 16:00

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan erlerden Murat Atsen, Bursa Ulucami'de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Sabah saatlerinde taziye ziyaretine giden Bakan Çelik ise kendisine gösterilen tepki karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

Haberin Devamı

İŞTE BAKAN ÇELİK'İN DONDUĞU ANLAR...

Şehit Er Atsen'in cenazesi, Ortabağlar Mahallesi Ural Sokak'taki evinden alınarak Ulucami'ye getirildi. Cenazeyle birlikte camiye gelen şehit erin babası Yılmaz Atsen, halası Saliha Arat, kardeşleri Hülya Çavuş ve Mehmet Atsen, anneannesi Bülbül Aktaş, kendileri için ayrılan özel bölümde taziyeleri kabul etti.
Şehit Atsen'in halası Saliha Arat'ın tören sırasında ağlayarak ağıtlar yakması, cenazeye katılanları duygulandırdı.

Cenaze törenine şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Bursa milletvekilleri, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/sehit_banner15.jpgEllerindeki Türk bayraklarıyla Ulucami'nin avlusunu ve çevresini dolduran vatandaşlar terör örgütünü lanetleyen sloganlar atarken, bazı vatandaşların da gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.
 
BAKAN ÇELİK: SON ÇIRPINIŞLARI

Camiye gelerek şehit ailesine taziyelerini ileten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün dağınık vaziyette nerede ne yapacağını bilemez bir halde olduğunu belirterek, “Bu saldırılar da son çırpınışları olarak görünüyor. Güvenlik kuvvetleri gerekli önlemleri alıyorlar. Bu kahpece saldırıları önlediğimizde bunların kökü kurutulacak” dedi.

Bu konudaki kararlılığı gerek Türk Silahlı Kuvvetleri, gerekse siyasi irade olarak ortaya koyarak en kısa sürede netice almayı beklediklerini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

“Herkes biliyor ki, bu bugünün sorunu değil. Türkiye'nin birliği bütünlüğüne yönelik bir saldırı. 20 yılı aşkın süredir devam eden bir saldırı. Bunun önlenmesine yönelik siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri olarak bu silahlı mücadeleye karşı en sert tepkiyi göstererek, çok yönlü bir şekilde mücadeleyi sürdürüyoruz. Önemli mesafeler alındı. Bu saldırılar da bunu gösteriyor zaten. Dağınıklık göstergesi. Bununla ilgili istihbari bilgiler inanıyorum ki, daha iyi değerlendirildiğinde bu acı kayıplar umuyorum bir daha yaşanmaz. İnşallah ekonomik programlar devreye girdi. İnşallah sorunun çözümüne katkı sağlayacak, işsizliği önleyecek bu tedbirlerle de sorunu kökünden çözme, bataklığı yerinde kurutma çalışmaları devam edecek.”

Şehit Er Murat Atsen'in cenazesi, daha sonra Ulucami İmamı Tahsin Karanfil tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, askerlerin omuzlarında top arabasına kadar taşındı.

Trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi'nde bir süre top arabasında taşınan Şehit Er Atsen'in cenazesi, buradan Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürülerek, defnedildi.

ÇELİK'E TEPKİ

Haberin Devamı

Şehit Er Murat Atsen’in Merkez Yıldırım İlçesi Ortabağlar Mahallesi Ural Sokak'taki evine bu sabah taziyeye giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Yıldırım Belediyesi tarafından sokakta kurulan çadırda, şehit er Murat Atsen’in babası Yılmaz Atsen’e başsağlığı diledi. Bura allerinde Türk bayrağı ile bulunanlardan Ahmet Öztürk, Bakan Çelik’e tepki göstererek, “Yazıklar olsun sizlere. Yazıklar olsun, Hep bizim evlatlarımız ölüyor. Vaat ediyorsunuz, söz veriyorsunuz, tutmuyorsunuz. Hep bizim evlatlarımız orada harcanıyor. Biz Karadenizliyiz. Yazıklar olsun sizlere” diye bağırdı. Öztürk’ü çevrede bulunanlar sakinleştirmeye çalışırken, Bakan Çelik ise sessiz kalmayı tercih etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!