Bakan Çelik, Kars'ta muhalefeti eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik, Karsta muhalefeti eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2009 14:49

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, muhalefet partilerinin yaptıkları hizmetlerden rahatsız olduğunu ileri sürerek, “Yaptığımız hizmetler nedeniyle muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” dedi.

Seçim çalışmalarına katılmak üzere bugün saat 09.30’da Van’dan özel bir uçakla Kars’a giden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, havalimanında AKP Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven ve partililer tarafından karşılandı. AKP İl Başkanlığını ziyaretinde partililerine seslenen Bakan Çelik çetelere, Ergenekon’a ve silahlı gruplara sırtlarını dayayarak siyaset yapmadıklarını söyledi. CHP ve diğer muhalefet partilerininin halkın memnuniyetini sağlayacak herşeye karşı çıktığını iddia eden Bakan Çelik, eleştirilerini anlattığı bir Karadeniz fıkrasıyla sürdürdü. Bakan Çelik şöyle dedi:

“Meclis’te Okul Aile Birliği Kanunu’nu görüşüyorduk. Muhalefet kalktı, kıyamet kopardı. ‘Bu olmaz.’ ‘Niye’, dedik. Bütün mesele şudur: Halk memnuniyetini oluşturan ne varsa muhalefet buna karşı çıkıyor. Temel ile Dursun birbirinin can düşmanı. İkisi de suç işlemiş, hapse girmişler. İdama mahkum olmuşlar. Hani idam mahkumlarına son arzuları sorulur ya en son isteğiniz nedir diye. Temel’e sormuşlar ‘Son isteğin nedir?’ Temel boynunu bükmüş, demiş ki ‘Anamı görmek istiyorum’ Dursun’a sormuşlar ‘senin son isteğin nedir?’ Dursun, Temel’in düşmanı ya. Gözlerinin içine kin dolu bakışlarla bakmış, bakmış ve demiş ki ‘Temel anasını görmesin’ Şimdi muhalefetin yaptığı muhalefet, ‘Temel anasını görmesin’ muhalefetidir. Şimdi bunlar bizim hiçmetlerimizden rahatsız oluyorlar. Ben de diyorum ki, yaptığımız hizmetlerden dolayı, muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

Konuşmasının ardından AKP Kars Belediye Başkan adayı Nevzat Bozkuş’a oy isteyen Bakan Çelik daha sonra karayoluyla Ardahan’a geçti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!