Bakan Bey pek sevdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bey pek sevdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şikayet ettiler

Alanya Belediyesi tarafından yerli ve yabancı turizm şirketlerine dağıtılmak üzere karikatürist İsmail Güleç'e çizdirilen olay karikatür gündemden düşmüyor. Tecavüz ve trafik terörünü İçeren ve bu yüzden bazı çevrelerin ‘‘Alanyalı tecavüzcü mü?’’ şeklindeki tepkilerine neden olan karikatür, Turizm Bakanı Erkan Mumcu'ya da şikayet edildi.

Takvim ortaya çıktı

Seçimlerde ANAP'tan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan turizmci Talha Görgülü, Bakan Mumcu'ya, Alanya'da patlak veren tanıtım skandalında yer alan karikatür hakkındaki düşüncelerini sordu. Bu arada Alanya'nın ANAP'lı Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, çantasından karikatürün yeraldığı takvimi çıkartarak Mumcu'ya uzattı.

Bakan Beyin mesajı

Turizmci Görgülü ise ‘‘Karikatürde esnaf turistlere tecavüz ediyor, Kale'ye çıkan otobüsler uçuruma yuvarlanıyor. Krikatürü gören turist ne düşünür’’ dedi. Turizm Bakanı Mumcu buna karşın ‘‘Bu sadece bir karikatür. Adam bal gibi mizah yapmış. Karikatür olduğunu anlamayan varsa ben ne yapayım? ’’ diye cevap verdi.

Espirili yapıt

Bakan Erkan Mumcu, kendisine uzatılan ilginç karitakürü uzun süre inceledikten sonra, ‘‘Bunda eleştirilecek bir yan yok. Espriden başka birşey görmüyorum’’ dedi.

Tecavüz ve trafik terörünü içeren, bazı çevrelerce skandal denilen Alanya'nın tanıtım karikatürüne Bakan Mumcu sahip çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!