Bakan Akdağ’ın imam akrabasına jet atama

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akdağ’ın imam akrabasına jet atama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2006 12:24

Erzurum'da 11 yıl boyunca kadrolu imamlık yaptıktan sonra, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nde kayıt memuru görevine getirilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın akrabası 34 yaşındaki Hüseyin Kutan, Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı oldu.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tezhip Bölümü'nü bitiren, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un 7 Temmuz 2006 tarihli yazısı ile bu göreve hiçbir sınava girmeden atanan Hüseyin Kutan, “Yakında yeni görevime başlayacağım. Bakan Akdağ, annemin dayısının oğludur. Yemin ediyorum ki, herhangi bir torpil yok. Birinci sınıf bir devlet memuruyum. Aslında benim pozisyonumun Ankara’da bir daire başkanlığı olması gerekir” dedi.

İmam Hatip Lisesi’nden 1990 yılında mezun olan evli ve iki çocuk babası Hüseyin Kutan, 1993 yılında Erzurum Müftülüğü emrine imam olarak atandı. Taşmağazalar semtindeki Şabahane Camii'nin imamlığını 11 yıl yapan Hüseyin Kutan, bu sırada Atatürk Üniversitesi’ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Tezhip Anasanat Dalı’ndan 2000 yılında mezun oldu. Akrabası olan Recep Akdağ’ın AKP’den Erzurum Milletvekili seçilmesi ve ardından kabinede sağlık bakanı olması üzerine Hüseyin Kutan’ın memuriyetteki yıldızı parladı. İmam ve sakallı olmasına karşın bazı özel gecelerde saz çalan ve ilahi okuyan Hüseyin Kutan, Kültür ve Turizm eski Bakanı Erkan Mumcu’nun 26 Kasım 2004 tarih ve 18907 sayılı yazısı ile Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne memur olarak atandı.

SAKALI KESTİ, KADROYU ALDI

İmamlığa veda edince sakalını kesen Kutan, kayıt memuru olarak yaklaşık 1.5 yıl görev yaptıktan sonra terfi etti. Hüseyin Kutan, Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı görevine Bakan Atilla Koç’un 7 Temmuz 2006 tarih ve 245301 sayılı yazısıyla atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Haraketleri Onayı isimli çizelgede, A2056 kurum nomarası alan Hüseyin Kutan’ın 657 sayılı yasanın 68/B ve 76'ıncı madderelerine göre, Erzurum Valiliği’nin 14.06.2006 gün ve 2056 sayılı yazısı ve ilgilinin isteği üzerine atandığı gerekçe olarak yer aldı. ‘Personel türü’ bölümünde, ‘memur’ olduğuna işaret edilen Kutan’ın ‘Görevi’ bölümünde, ‘İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı’, açıklama bölümünde ‘kadro boş, yolluksuz’ olarak atandığı belirtildi. Memurluktan 1.5 yıl içinde müdür yardımcılığına terfi eden Hüseyin Kutan, bu konuda şöyle konuştu:

‘AKRABAM BAKANDAN ZARAR GÖRDÜM’

“Bakan Akdağ, annemin dayısının oğludur. Ancak, kurum değiştirmemde hiçbir şekilde torpil olmamıştır. Ben Diyanet’ten Kültür ve Turizm Bakanlığı’na daha verimli olabilmek ve diplomamı değerlendirmek için geçtim. Yukarıda Allah var. Müdür Yardımcısı olarak atanmamda yemin ediyorum ki, herhangi bir torpil yok. Yakında ilişiğimi kesecek ve Gümüşhane’ye giderek aslanlar gibi hizmet edeceğim. Ben 2004 yılının 11’nci ayında Kültür Bakanlığı’na geçtim. İki çocuğum var, geleceğimi düşünmek zorundayım. Sağlık Bakanı’nın akrabası olmaktan zarar gördüm, yoksa ben şimdi daha çok iyi yerlerde olurdum. Birinci sınıf devlet memuruyum. Aslında benim pozisyonumun Ankara’da bir daire başkanlığı olması gerekir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!