Bahçeye çıkmak için balkona asansör yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeye çıkmak için balkona asansör yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2007 16:49

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 9 yıl önce geçirdiği ameliyatın ardından yatağa mahkum olan 73 yaşındaki Hasan Çorum, balkona yaptırdığı özel asansör sistemiyle bahçesine çıkabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Bahçelievler Mahallesi'nde iki katlı bir binanın ikinci katında yaşayan 73 yaşındaki Hasan Çorum, yaptığı açıklamada, 9 yıl önce geçirdiği ameliyat sonrasında belden aşağısının felç olduğunu söyledi.

O günden sonra evinde yatağa mahkum bir hayat sürmeye başladığını belirten Çorum, “Merdivenlerden inip çıkamadığım için adeta evde hapis hayatı sürüyordum. Çok zor günler geçirdim. Ziyaretime gelen bir komşumun önerisiyle 1.5 yıl önce balkona özel bir asansör sistemi yaptırdım. Böylece artık bahçeye çıkabiliyorum. Adeta yaşama yeniden döndüm” dedi.

Eşi Naciye Çorum'un kendisini tekerlekli sandalyeye bindirdikten sonra, asansör yardımıyla dışarı çıkardığını ifade eden Çorum, “Eşimin desteği ve asansör sayesinde evden dışarı çıkmaya başladım. Şimdi çok mutluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Naciye Çorum ise balkona kurdurdukları özel asansör sistemi açık olduğu için kış aylarında çok fazla kullanamadıklarını, buna rağmen getirdiği kolaylıktan memnun olduğunu belirtti.

Kendisinin de rahatsız olması nedeniyle tekerlekli arabayı kullanırken sıkıntı yaşadıklarını anlatan Çorum, “Eşime akülü araba yardımı yapılırsa, evin içinde daha rahat hareket edebilecek. Bana ihtiyaç duymadan kendi başına dışarda gezebilecek. Hayırseverlerden bize yardımda bulunmalarını istiyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!