Bahçesinden tarihi eser fışkırdı

Güncelleme Tarihi:

Bahçesinden tarihi eser fışkırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 11:54

BATMAN- Diyarbakır il sınırındaki Gültepe köyünde oturan Vecdi Şimşek, bahçesinde düzenleme yaptığı sırada çok sayıda tarihi eser buldu. Bir metreyi kazmadan bulduğu küp ve heykel motiflerin kırılmaması için büyük özen gösterdiğini belirten Şimşek, “Geçen yıl da bulduğum bir küpü Diyarbakır Müzesi’ne vermiştim. Bu yıl bahçemde daha fazla tarihi eser çıktı. Bunları da en kısa sürede teslim edeceğim” dedi.

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi'ne bağlı Gültepe Köyü'nde bahçesinde düzenleme için kazı yapan Vecdi Şimşek, çok sayıda tarihi esere rastladı. Şimşek, köy ortasındaki göl kenarındaki bahçesinde geçen yıl da düzenleme sırasında bulduğu tarihi küp bulduğunu söyledi. Küpü teslim ettiği Diyarbakır Müze Müdürlüğü’nün kendisine 350 YTL verdiğini belirten Vecdi Şimşek, bu yıl da bahçesinde çalıştığı sırada sert bir cisimle karşılaştığını, toprağı yarım metre kazdığında çeşitli küpler, heykel motifleri ile kemik parçalarına rastladığını söyledi.

TARİH TARLASI GİBİ

Vecdi Şimşek, “Geçen yıl da küp bulmuştuk. Bu yıl da 5 adet küp ve heykel figürüne rastladık. Bahçemiz tarih tarlası gibi. Çıkardığımız tarihi eserleri Diyarbakır Müze Müdürlüğü’ne teslim edeceğim. Eğer bahçemde kazı yapılırsa, bir çok eser daha çıkar. Arkeolojik kazı ekibini bahçeme davet ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!