Bahçeli'den izin

Güncelleme Tarihi:

Bahçeliden izin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ın hükümete girmesini istediğini söyledi ve ‘‘Çok yararlı olacak’’ dedi. Bahçeli, ‘‘Sayın Yılmaz'ın deneyimlerinden yararlanacağız. Herşşey daha iyi olacak’’ diye konuştu.

Yılmaz hükümete gelsin

BAŞBAKAN Bülent Ecevit'ten sonra Başbakan Yardımcısı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli de, ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ın hükümete girmesini istedi.

Bahçeli, dün bazı açılışlar için geldiği Afyon'un Çay İlçesi kaymakamlığında gazetecilerin sorusu üzerine, Mesut Yılmaz'ın hükümette yer almasının Türkiye için ‘çok yararlı’ olacağını belirtti. Bahçeli,‘‘Sayın Yılmaz'ın deneyimleri ve birikiminden yararlanacağız’’ dedi. Bahçeli, Ecevit'in koalisyonun Yılmaz'ın da girmesiyle eskisinden daha iyi olacağı görüşüne katıldığını belirterek, ‘‘Herşey daha iyi olacak’’ diye konuştu.

VEKİLLERİ ÇALIŞTIRIN

Bahçeli, Bolvadin’de konuşurken, vatandaşın milletvekillerinin çalışmalarını denetlemesi gerektiğini belirterek şu taktikleri verdi:

‘‘Size vaatlerde bulunan milletvekillerine deyin ki, ‘Bir yıl boyunca ne yaptınız, hangi yasaları çıkardınız?' Ne sorununuz, ne talebiniz varsa onlara söyleyin. Buradan ayrılıp da tekrar gelince yine yakalayın ve ‘Bizi dinlediniz notlar aldınız, o notları attınız mı gereğini yaptınız mı?' deyin. Milletvekillerini sizler çalıştıracaksınız. Onların peşini bırakmayacaksınız, yoksa milletvekillerinin ve Meclis'in verimi düşer. Sizin bütün sorunlarınızı Meclis'e ve hükümete taşıyacak olan vekilleridir.’’

Çiller, Baba'nın yolunda

DYP Lideri Tansu Çiller, kendine özgü üslubu ile siyasete damgasını vuran Süleyman Demirel'in izinde. Çiller'in son dönem siyasetindeki Demirel etkisi özellikle konuşmalarını hükümeti hedef alan fıkralarla süslemesinde görülüyor. Mesajlarını çoğu kez fıkralarla veren Demirel gibi Çiller de, bu yolu tercih ediyor. Demirel'in kendine özgü şive ile halka hitap etmesi de, Çiller tarafından örnek alınıyor. Çiller, DYP iktidarları ile Anasol uygulamalarını karşılaştırırken, sık sık ‘‘Bıraktığımız Türkiye nire, şimdi nire’’ ve ‘‘Hey gidi günler hey’’ diyerek halkın nabzını tutmaya çalışıyor. Demirel'in ‘‘Benim işçim, benim esnafım, benim köylüm’’ sözleri de, Çiller'in ağzından duyuluyor.

El öptürmedi

BOLVADİN ve Çay'da vatandaşlarla yakından ilgilenen MHP Lideri Bahçeli, el öpmek isteyenlere izin vermedi. Çay'da konuşma yapan Bahçeli, hükümetin Meclis'teki desteğinin güçlü olduğunu belirtti. Memur ve çiftçi ne istiyorsa kendilerinin de bunu vermeyi amaçladıklarını kaydeden Bahçeli, ‘‘Gönül bunu istiyor, ancak gönülden geçmekle de olmuyor hiçbir şey’’ dedi. Bahçeli, ‘çiftçiye, esnafa ve işçiye karşı hoş görüneyim’ diyerek popülist politikalarla konuya yaklaşıldığı zaman en büyük kötülüğün vatandaşa yapılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!