Bahçeli'den Gebze'de olaylı açılış

Güncelleme Tarihi:

Bahçeliden Gebzede olaylı açılış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2001 00:00


Mesut ÇATAK-Mesut IŞIK/GEBZE, DHA
Haberin Devamı

İşadamına yaka paça

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde Alarko Holding ile ABD'li Willis Carrier firmalarının ortaklaşa kurdukları ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin katıldığı ‘Alarko Carrier’ klima tesislerinin açılış töreni olaylı geçti. Bahçeli, kendisini bozkurt işaretiyle karşılayan ülkücü gençleri uyararak bunu yapmamalarını istedi.

Gebze'de ameliyat ipliği üretimi yapan işadamı Fazlı Güleç, sorunlarını anlatmak için Bahçeli'yle görüşmek istedi. Ancak yaklaşmasına izin verilmedi. Bağırınca da Güleç'in ağzını jandarmalar elleriyle kapatarak dışarıya çıkarttı. Bir ara jandarmanın elinden kurtulan Güleç, ‘‘Vatan hainleri’’ diye bağırınca ortalık karıştı. Jandarmalar Güleç'i gözaltına aldı.

Gazeteciye ülkücü dayağı

Açılışın ardından Alarko Holding Eşbaşkanı İshak Alaton ve Üzeyir Garih ile yönetim binasına geçen Bahçeli'yi takip eden basın mensupları, özel güvenlik görevlilerince engellendi. Bu sırada Ülkü Ocaklarından gelen gençler ‘‘Devlet büyüklerine niye saygı göstermiyorsunuz?’’ diyerek basın mensuplarına saldırdı. Ülkücü gençlerin yumruklarına hedef olan Kanal D kameramanı Bülent Yılmaz yaralandı. Kanlar içinde kalan Yılmaz devlet hastanesine götürüldü. Jandarma adı açıklanmayan bir ülkücüyü gözaltına aldı. Gazeteciler kamera ve fotoğraf makinalarını yere bırakarak bu durumu protesto ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!