Bahçeli'den dinleme yanıtı: Hoşgörüyle karşılıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bahçeliden dinleme yanıtı: Hoşgörüyle karşılıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:43

‘Selam Operasyonu’ kapsamında dinlenen 7 bin telefon arasında MHP Genel Merkezi’nin de olduğu yönündeki iddialara esprili bir dille yanıt veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP Genel Merkezi’nin dinlendiğini biliyoruz. Medya aracılığıyla düşüncelerimizi aktaramadığımız kesimlere bu dinlenme vasıtasıyla aktarıldığını kabul ettiğimiz için hoşgörüyle karşılıyoruz” dedi. 2 günlük İstanbul programının ilk gününe İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek başlayan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

PARALEL’İN İKİ KANADIYLA

“9 Şubat’ta 45’inci yılını kutlayan MHP, köklü ve gelenekli bir siyasi kurumdur. Her dönemde önemli kararların oluşmasında önce ülkem ve milletim diyen sonra partim diyen bir anlayışa sahiptir. Bu gelişme sürecinde birikimli olmuştur. Önemli kadrolara sahiptir ve millete hizmet aşkıyla doludur. İstanbul için hem medya hem de bazı çevrelerin teşvikiyle, seçime giren 25 partiden 23’ü yok farz ediliyor. Bir tarafta AKP olarak iktidara öbür tarafta da ana muhalefet partisi olarak CHP’ye şans veriliyor. Bu yanlış bir düşüncedir. Özellikle medya bunu
böyle yapmaktadır. Bazı kamuoyu araştırmaları da toplumu bu yönüyle şekillendirmektedir. İşte bu durum karşısında MHP, varlığını ve iddialarını toplumla paylaşabilmek için karış karış, ev ev, meslek kuruluşları olarak ne varsa onları ziyaret etmeyi, onlarla tanışmayı ve adaylarımızı tanıştırmayı amaçlamaktadır.
m Sayın Başbakan’ın 17 Aralık’tan itibaren yapmış oldukları konuşmalar çok sağlıklı gözükmüyor. Ondan evvel de saldırgan, üslubu farklı, biraz da hakaret içeren ifadeleri çok sık kullanıyor. Bu tartışmanın içine her alanda MHP’nin girmesi mümkün değil. Paralel devletten neyi kast ediyor, paralel devlet kimdir onu bilemiyoruz. Ancak bu iktidarın 11 yıllık uygulamaları sırasında 2 tane önemli görevi olmuştur. Bunlardan bir tanesi, Türkiye’yi bölünmeye götüren ‘demokratik açılım’ sürecidir. Öbürü de bölünmüş yoldur. Eskiden tek yol üzerinde giderken şimdi birbirlerine paralel bir yolla geliş gidişler, seyahatler mümkün oluyor. Dolayısıyla bu paralelin 2 kanadıyla beraber olan değerlendirmelerine MHP katılmak istemiyor. Böyle bir tartışmayı derinleştirmenin de ülkemize bir yararı olduğunu da görmüyoruz ve kabul etmiyoruz.”

Erdoğan’a:
Nikâhla ölümün günü belli olmaz

Haberin Devamı

MHP Lideri Bahçeli, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaretinin ardından Bağcılar Seçim İletişim Merkezi’nin açılışını yaptı. Bahçeli’nin bir sonraki durağı İkitelli Organize Sanayi Sitesi’ndeki ESKOOP oldu. ESKOOP Atatürk Kültür Merkezi’nde 39 kooperatif başkanıyla öğle yemeği yiyen Bahçeli, daha sonra da Çatalca ve Avcılar’daki seçim programlarına katıldı. Bahçeli, (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim konuşmasında ‘MHP’nin başındaki zat, aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çocuk nedir biz biliriz’ sözleriyle ilgili) “Başbakan inançlı bir şahsiyettir. Nikâhla ölümün günü belli olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Bizden değiller provokatif bir topluluk

Bahçeliden dinleme yanıtı: Hoşgörüyle karşılıyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, Agos Gazetesi önünde “Yaşasın Ogün Samast’lar, kahrolsun Hrant Dink’ler” yazılı pankart açan topluluğun MHP ve Ülkü Ocakları ile bağlantısı olmadığını söyledi. Önceki akşam Şişli’de Hocalı Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüş sırasında Agos Gazetesi önünde açılan pankartla ilgili Kaya, şunları söyledi: “Onlar kendilerini ‘Alparslan Türkeş’in askerleriyiz’ sloganıyla tanımlayan bir topluluk. Bu topluluğun bizle, Ülkü Ocakları ile ne organik, ne ideolojik ne de üyelik anlamında herhangi bir alakası bulunuyor. Hareketimizle bağlantıları yoktur. Zaman zaman eylemler yapıyorlar. Geçen hafta da Çin Büyükelçiliği önünde Doğu Türkistan ile ilgili bir eylem yapmışlardı. Provokasyona yönelik, provokatif bir topluluk.” MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan da “Bu tür bir eylem bizim görüşlerimizi yansıtmıyor. Ayrıca MHP olarak biz böyle cılız eylemler yapmayız. Bizi bu tür oyunların içine çekmeye çalışmasınlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!