Bahçeli: Türkiye, alçakça sahnelenen siyasi bir suikastın hedefi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Türkiye, alçakça sahnelenen siyasi bir suikastın hedefi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2006 14:29

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkemizde son günlerde hız kazanan tahrikler ve kitlesel eylemlerle ilgili olarak, “Türkiye alçakça sahnelenen siyasi bir suikastın hedefi ve kurbanı haline getirilmek istenmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Diyarbakır olaylarını değerlendirdi. Bahçeli, "Türkiye'nin milli birliğini, kardeşliğini ve bütünlüğünü yıkmayı amaçlayan bölücü hainlerin, ülkeyi çok tehlikeli bir gerginlik ve çatışma ortamına sürüklemek için tahriklerine son dönemlerde hız verdiğini" söyledi.

Millet olarak, çok ağır sonuçlar doğuracak son derece vahim bir sorunla karşı karşıya bulunulduğunu belirten Bahçeli, şu görüşleri savundu:

“Diyarbakır ve Adana'da başlatılan ve Siirt, Van ve mazı mücavir alanlara sıçratılmasına çalışılan organize kitlesel şiddet eylemleri, Nevruz'dan bu yana giderek artan tahriklerin yeni bir aşamasıdır. Bunun adını herkes doğru koymalıdır. Yaşadığımız ibret verici Nevruz tecrübesi, bu gelişmelerin habercisi olmuştur. Nevruz'u hain emelleri için kullanan PKK ve sivil uzantıları bu vesileyle yine meydanlara çıkmıştır. Kanlı terör örgütünün siyasallaşma projesindeki bütün talepler, Türk kanunlarına göre faaliyet gösteren bir siyasi kuruluşun resmi temsilcileri ve bölgedeki bazı belediye başkanları tarafından meydanlarda açıkça haykırılmıştır. PKK'nın direniş günü olarak kutladığı bu süreçte devlet otoritesine karşı kitlesel ayaklanma provaları yapılmıştır.”

Haberin Devamı

“HÜKÜMET SESSİZ VE TEPKİSİZ”

Kin ve nefret ateşlerinin yakıldığı Nevruz Kutlamalarının, İmralı canisine sahiplenme gösterilerine dönüştürüldüğünü de belirten Bahçeli şöyle devam etti:

“Nevruzu siyasi eylem platformu olarak kullanmak için bir haftaya yayan terör maşaları, İmralı canisi muhatap alınarak siyasi çözüm buunmasını, terörist başının serbest bırakılmasını ve etnik kimlikle siyaset yapılması yolunun açılmasını, gürültülü gövde gösterileriyle talep etmişlerdir. İmralı katili için referandum niteliğinde imza kampanyası başlatan hainler, bu vesileyle Kürtçe'nin önce eğitim dili, sonra da resmi dil olarak kabul edilmesini, yerel yönetimlere özerklik verilerek bazı güvenlik birimlerinin bunlara bağlanmasını isteyecek kadar ileri gidebilmişlerdir. Türkiye'de bölücülüğün odağı olduğu açıkça anlaşılan bir siyasi kuruluş ve terör gündemindeki bazı belediye başkanları, bu alçakça tahrikleri hükümetin ve devlet kurumlarının gözleri önünde yapabilmişlerdir.”

Haberin Devamı

Buna karşılık ise hükümet tam anlamıyla sessiz ve tepkisiz kaldığını öne süren Devlet Bahçeli, “Teröre açıkça destek veren, İmralı canisini barış elçisi olarak gösteren ve demokratik siyasi çözüm adı altında bölünme ve parçalanma modelleri dayatmayı amaçlayan bu tahrikler karşısında gösterilen bu acz, zaaf ve atalet, terör maşalarına cesaret vererek bugün karşımıza çıkan bu ağır soruna zemin hazırlamıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!