Bahçeli sert çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli sert çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imzalamadığı KHK konusunda kendilerine yönelik eleştirileri ‘‘talihsizlik’’ olarak niteledi. Bahçeli, ‘‘Devletimizin içine yıkıcı ve bölücü unsurların yerleşmemesi için dikkatli olmamız lazım’’dedi.

Aksaray'da dün 7. Hasandağı Şenlikleri'ne katılan Bahçeli, daha sonra yaptığı konuşmada, devletin dikkat ve hassasiyetlerinin doğru algılanmasında çok büyük fayda olduğunu söyledi. Birtakım çevrelerin, demokrasi ve insan hakları gibi kavramların arkasına sığınarak, bu hassasiyete gölge düşürmeye çalıştıklarını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

‘‘Oysa adaletin temel ilkelerinden birisi, suçluyu cezalandırarak masumları korumaktır. Suç işlemeyen, bölücü ve yıkıcı faaliyetlere destek vermeyen kişilerin, yapılan hiçbir düzenlemeden rahatsız olmasına gerek yoktur. Hele samimi, dindar insanlarımızın en ufak bir tereddüt, en ufak bir şüphe yaşamasına hiçbir sebep yoktur.’’

KİME HİZMET

Bahçeli, Türkiye'nin, her türlü zorluğa rağmen hem demokratik hukuk devletini güçlendirmeye hem de yıkıcı ve bölücü unsurlarla mücadele etmeye devam edeceğini bildirerek şunları kaydetti:

''Son günlerde yaşanan bazı gelişme ve tartışmalar, gerçeklerin yeterince kavranmadığını ya da bilinmediğini göstermektedir. Bizim açımızdan önemli olan, hayati konular karşısında samimi, tutarlı ve düzeyli bir tavır ortaya koyabilmektir. Bunu eleştirenlerin, ülkemizin kaderine hükmetmeye çalışması talihsizliktir.''

Siyasilerin her şeyden önce sorumluluklarının bilincinde olmaları gereğine işaret eden Bahçeli, ‘‘Türkiye'nin birliği ve dirliği konusunda ileri geri laf edenlerin nereye hizmet ettiklerini çok iyi bilmeleri gerekir’’ dedi.

Geline bilezik taktı

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, MHP Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır'ın kızı Elif Haykır'ın Dr. Gültekin Hobikoğlu ile yaşamlarını birleştirdiği nikáhta, gelinin şahitliğini yaptı. Nikáh sonrasında gençlere mutluluk dileyen Bahçeli, evlilik cüzdanını Elif Haykır'a teslim etti ve bilezik taktı. Nikáh için önceki akşam saat 20.00'de Ankara'dan tarifeli bir uçakla İstanbul'a gelen Bahçeli, saat 20.30'da Florya Sait Et Lokantası'ndaki düğüne gitti. Nikáhı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna kıydı. Bahçeli, Oymak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Elif Haykır'ın (24), Doç. Dr. Ahmet Narin de Siyami Ersek Hastanesi'nde görevli damat Dr. Gültekin Hobikoğlu'nun (30) nikáh şahitliğini üstlendi. Törene Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, MHP'li bazı milletvekilleri ve MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Yetiş de katıldı.

Sönük kongrenin galibi Ceylan

MHP'de 8 adayın yarıştığı İstanbul İl Kongresi sönük geçti. MHP'nin İstanbul İl 5. Olağan Kongresi'nde, 279 oy alan Hasan Hüseyin Ceylan İstanbul İl Başkanlığı'na seçildi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki kongre zaman zaman küçük gerginliklerin yaşanmasına rağmen olaysız sona erdi. Kongre Divan Başkanı ve MHP Genel Sekreteri Abdurrahman Küçük, 279 oy alan Hasan Hüseyin Ceylan'ın İstanbul İl Başkanlığı'na seçildiğini açıkladı. 551 oyun kullanıldığı seçimde Ceylan'ın en yakın takipçisi 210 oyla Nadir Altındal oldu. 3 oyun iptal edildiği ve 548 geçerli oyun kullanıldığı seçimde, Hasan Albay 17, Hüseyin Şimşek 14, Mustafa Bekaroğlu 13, Mustafa Şatıroğlu ve Halit Kanat 6'şar, Akar Demirkol da 3 oy aldı. Büyük Kurultay'da delege olacak 98 kişinin de belirlendiği kongrede daha sonra söz alan yeni il başkanı Ceylan, ‘‘Ülkücü arkadaşlarıma sesleniyorum; şimdiden çalışmaya başlayın, bir dahaki seçimlerde beni devirin’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!