Bahçeli: Kardeş kavgaları körükleniyor

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Kardeş kavgaları körükleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 17:33

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyetin 85. yıl dönümünü; coşkuyla hüznün, gururla endişenin bir arada yaşandığı karmaşık bir ortamda kutlandığını savunarak “Devletimizi ayakta ve milletimizi bir arada tutan geleneksel ve köklü değerlerin yıpratıldığı, kardeş kavgalarının körüklendiği, teslimiyetçi zihniyetin zirve yaptığı bir süreç içerisinde bulunmaktayız” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında Cumhuriyetin 85’inci yıl dönümünün; coşkuyla hüznün, gururla endişenin bir arada yaşandığı karmaşık bir ortamda kutlandığını söyledi. Bahçeli, “Devletimizi ayakta ve milletimizi bir arada tutan geleneksel ve köklü değerlerin yıpratıldığı, kardeş kavgalarının körüklendiği, teslimiyetçi zihniyetin zirve yaptığı bir süreç içerisinde bulunmaktayız” dedi. Milli menfaatler doğrultusunda geliştirilmesi gereken milli siyaset anlayışının; karanlık odakların güdümünde, yerini adeta işgal yıllarındaki “Mandacı” zihniyete terk etmiş ve ülke bütünlüğünün büyük bir tehditle karşı karşıya bırakıldığını belirten Bahçeli şunları söyledi:

“Terörist faaliyetler; devlet otoritesini zafiyete uğratan yanlış uygulamalarla, maalesef, ‘isyan provalarıyla’ desteklenir hale getirilmiştir. Milletin efendisi köylümüz, çiftçimiz bağını, bahçesini işleyemez, esnaf siftah yapamaz duruma düşürülmüş, işçi ve memurlarımıza ‘fitreye muhtaç bir yaşam’ reva görülmüştür. Alçakça ve sinsice sürdürülen psikolojik faaliyetler sonucu, asil Türk gençliğinin, “Düşünemez, üretemez, gelecekten kaygılı ve olanlara kayıtsız” bir konumda olması hedeflenmiştir. Cumhuriyetimizin 85’inci yıl dönümünü, ne hazindir ki, böylesine kaoslu bir ortamda kutluyoruz. Bütün bu olumsuz şartlardan kurtularak, cennet vatan Türkiye’mizi, “Karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan, umutla dolu güzel bir geleceğe taşımak ve karnı tok, başı dik, gururla yol alan insanların müreffeh ülkesi” haline getirmek, tarih boyunca olduğu gibi, bugün de senin elindedir. Tarihin en zor dönemlerinde nice fırtınalarla baş eden büyük milletimizin; bu badireleri de atlatarak, ülkemizin üzerine adeta bir kabus gibi çöken kara bulutları dağıtacağından asla şüphemiz yoktur. Tarihimiz; Türk milletinin, “Tehlikeyi tam olarak kavradığında nasıl kenetlendiğinin ve büyük bir azim ve kararlılıkla her türlü tehdidi nasıl bertaraf ettiğinin” sayısız örnekleriyle doludur. MHP, “ülkemizin bütünlüğü, kalkınması, gelişmesi, memleketimizin her köşesindeki vatandaşlarımızın kaynaşması, ortak değerler etrafında kenetlenerek gururla ve huzurla yaşaması, Türkiye’nin sözü geçen, güçlü bir devlet olarak geleceğe taşınması” için, dün olduğu gibi bugünde her türlü hizmeti ve fedakârlığı yapmaya hazır ve kararlıdır.

Bu duygular içerisinde; Tarih boyunca vermekte olduğumuz “var olma” mücadelesinde, canlarını feda ederek, kutsal vatan topraklarıyla bütünleşen aziz şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla yâd ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!