Bahçeli: IMF'ye yükümlülüklerimizi yerine getirdik

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: IMFye yükümlülüklerimizi yerine getirdik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı
MHP'yi kadrolaşmakla itham edenler müphem ilişkileriyle yüzleşsinler

Bahçeli, MHP'nin Türkiye'nin ve milletin çıkarlarının her şeyin üzerinde gördüğünü belirterek, partisinin bu anlayışının Türkiye'nin birlik ve dirliğinin bozulmasında menfaat arayanları ve siyasi ihtiras kurbanlarını rahatsız ettiğini söyledi. Partisinin siyasette ahlak ve kaliteyi her şeyin üzerinde tutan kararlılığının her zaman var olacağını dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:

''MHP, üstlenmiş olduğu iktidar sorumluluğu içerisinde her zaman ülke kaynaklarını en akılcı biçimde kullanmayı ve kamu yönetiminde ehliyetli ve liyakatli kadrolara görev vermeyi ilke edinmiştir. Şu ana kadar da bu prensiplerinin dışına çıkmamıştır. Partimizi küçük hesaplar peşinde olmakla ve kadrolaşmakla itham edenlerin öncelikle dönüp kendi geçmişleriyle ve müphem ilişkileriyle yüzleşmeleri gerekir. Bu ülkenin gerek ekonomik kaynaklarını gerekse insan kaynaklarını bu ana kadar kendi şahsi veya siyasi emelleri için heba edenleri yüce milletimiz gayet iyi bilmektedir. Ancak bütün bu gerçeklere rağmen, hala birilerinin kalkıp, aynadaki yansımalarını milliyetçi harekete mal etme girişimleri, elbette ki abesle iştigalden başka bir şey değildir.''

Bahçeli, MHP ile uğraşanlara seslenerek, ''Biraz dürüstlükleri ve vicdanları varsa, bütün hükümetler döneminde yapılan atamalara ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulunsunlar. Türkiye'nin kamu kurum ve kuruluşlarının, partimizin koalisyon ortağı olmadan önceki ve sonraki görünümlerinin mukayesesini yapıp, performans ve verimlilik değerlendirmelerine girsinler. Bütün bunlar elbette ki bizlerin gerek siyasete, gerekse kamu yönetimine kazandırdığımız seviyenin en büyük göstergeleridir'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!