Bahar Üsteğmen öldü, ehliyetsiz sürücü ise serbest

Güncelleme Tarihi:

Bahar Üsteğmen öldü, ehliyetsiz sürücü ise serbest
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2002 01:54

Tabip Üsteğmen Bahar Kaya, geçen nisan ayında görev yaptığı Bingöl'den akraba ziyareti için Kayseri'ye gelirken, alkollü ve ehliyetsiz sürücü Orhan Aktaş'ın kullandığı otomobilin çarpması ile yaşamını kaybetti.

Kazada Bahar Kaya'nın annesi 50 yaşındaki İnci Kaya ağır yaralandı ve kızınnı ölümünden habersiz hastanede hálá yaşam savaşı veriyor. 50 yaşındaki baba Mehmet Kaya ise, adliye koridorlarında bir hukuk mücadelesi başlattı.

28 yaşındaki Bahar Üsteğmen'in öldüğü kazadan sonra gözaltına alınan ehliyetsiz, alkollü, şerit ihlali yapan ve trafik bilirkişi raporuna göre, yüzde 80 kusurlu sürücü Orhan Aktaş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Baba Mehmet Kaya ile avukatı Mehmet Peker, son olarak 15 Mayıs 2002 günü nöbetçi ağır ceza mahkemesine sanığın tutuklanması için başvurdu. Mahkeme hakkında 4-10 yıla kadar hapis cezası istenen sanığın ‘‘kaçma ve delilleri yok etme ihtimali bulunmadığına’’ kanaat getirerek bu talebi reddetti. Kazada kızını kaybeden, halen hastanede yataklı tedavi gören eşi İnci ile adliye arasında mekik dokuyan Mehmet Kaya, Orhan Aktaş'ın tutuklanmamasına tepki gösterdi. Kaya ‘‘Hastanede tedavi gören eşim halen kızımızın öldüğünü bilmiyor. Görevde zannediyor. Olay nedeniyle benim ve yakınlarımın vicdanları rahat değildir. Adalete olan inancım sarsılmıştır. Adalete olan güvenimin yeniden kazanılması, kamu vicdanının rahatlatılması için sanığın tutuklanmasını istiyorum’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!