Bağırdı, boğdum

Güncelleme Tarihi:

Bağırdı, boğdum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2001 00:00


Hilmi DUYAR, Coşkun YAMAN, Erdoğan PAÇİN / BALIKESİR, DHA
Haberin Devamı

11 yaşındaki Avşar Sıla Çaldıran'ı öldürdüğü öne sürülen Recep İpek'e dün Susurluk'ta tabikat yaptırıldı. Küçük kızı tecavüz etmek için kaçırdığını söyleyen İpek, ‘‘Bağırınca korktum. Paniğe kapıldım ve ellerimle boğdum’’ dedi.

Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde 11 yaşındaki Avşar Sıla Çaldıran'ı iple boğarak öldürdükten sonra, kaçtığı memleketi Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde yakalanan katil zanlısı Recep İpek, dün Susurluk'a getirildi. Yakalandığından beri çelişkili ifadeler veren ve önce anlaşamadığı ağabeyi Ömer'in kızı Berivan'ı öldürmeyi tasarlarken, yanlışlıkla Avşar Sıla'yı boğduğunu öne süren Recep İpek, Balıkesir Eminyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde küçük kızı tecavüz için kaçırdığını, bağırınca korkarak öldürdüğünü itiraf etti. Recep İpek'e dün susurluk'ta tatbikat yaptırılırken, linç girişimine karşı çok sıkı güvenlik önlemi alındı.

BOĞAZINI İPLE SIKMIŞ

Diyarbakır'dan uçakla Ankara'ya, oradan da karayoluyla dün sabaha karşı Balıkesir'e getirilen Recep İpek, Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Olayın çözüldüğünü belirten Balıkesir Emniyet Müdürü İhsan Yılmaztürk'ün açıklamasına göre; İpek, 6 Nisan günü Avşar Sıla Çaldıran'ı eve getirdiğini, yanında olan yeğeni Berivan'ı ise bakkala gönderdiğini söyledi. İpek, küçük Avşar Sıla'ya tecavüz etmek istediğini, ancak kızın bağırması üzerine paniğe kapılarak önce elleriyle boğduğunu, öldüğünden emin olmak için de boğazını iple sıktığını anlattı. İpek, küçük Avşar'ın öldüğünden emin olduktan sonra cesedini torbaya koyup evin kömürlüğüne attığını itiraf etti.

VATANDAŞLAR YUHALADI

Recep İpek, polisteki ifadesinin ardından dün öğleden sonra sağlık kontrolü için Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. İpek hastaneye girmeden önce, binadaki vatandaşlar boşaltıldı. İpek, polisin geniş güvenlik önlemleri altında acil servise alınırken, zanlının kimliğini öğrenen vatandaşlar tepki göstererek yuh çektiler. Recep İpek, gazetecilerin ‘Cinayeti neden işledin’ sorusuna yanıt vermedi. İpek sağlık kontrolünden sonra Susurluk'a götürüldü. Çelik yelek giydirilen İpek'e, cinayet yerinde tatbikat yaptırıldı. Recep İpek'in can güvenliği nedeniyle Balıkesir Cezaevi'nde özel hücreye konulacağı öğrenildi.

Kızımın organlarını satacaktı

Recep İpek'in yakalanmasıyla biraz olsun rahatlayan Avşar Sıla Çaldıran'ın annesi Nihal Çaldıran, İstanbul Memorial Hastanesi'nde kalp ameliyatı olan 2 yaşındaki kızı Nazlıcan'ın başucundan ayrılmıyor. Recep İpek'in, ilk başta Avşar'ı yanlışlıkla öldürdüğünü söylemesi karşısında sinirlenen Nihal Çaldıran, katil zanlısının kızını organ mafyasına satmayı düşündüğünü ileri sürdü. Anne Çaldıran, şunları söyledi: ‘‘Katilin Ömer isimli ağabeyinin eşi, onun para canlısı olduğunu, para için her şeyi yapacağını söyledi. Bence bu adam kızımı kaçırıp organ mafyasına satmayı düşünüyordu. Yakalanacağını anlayınca elini kana buladı. Şimdi de yalan söylüyor. Bir insan yeğenini neden öldürsün. Öldürecekse sorun yaşadığını iddia ettiği ağabeyini vursaydı. Recep İpek layık olduğu cezayı almazsa mezardaki kızımın kemikleri sızlayacak.’’

Tecavüz etmek istemiş

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlandıktan sonra dün saat 16.00'da yoğun güvenlik önlemleri altında Susurluk'a götürülen Recep İpek'e, cinayeti işlediği evde tatbikat yaptırıldı. Halkın linç girişiminde bulunabileceğini dikkate alan güvenlik güçleri, Recep İpek'i çelik yelek giydirip farklı güzergáhtan eve soktu. Küçük kız bağırdığı için tecavüz edemeden öldürdüğü öne sürülen İpek, etrafı polisler tarafından çevrilen evde, Cumhuriyet Savcısı Kenan Karabeyeser ve polis şeflerine olay anını anlattı. Tatbikatı, öldürülen küçük kızın teyzesi Meral Sevim ve dedesi Osman Çaldıran da uzaktan izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!