Bağımlı starlar her yerde!

Güncelleme Tarihi:

Bağımlı starlar her yerde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Son zamanlarda Türkiye'de birçok ünlünün uyuşturucu bulundurmak yüzünden gözaltına alınıyor; kimilerinin de kokain bağımlısı oluğu ortaya çıkıyor. Diğer taraftan rüya Fabrikası Hollywood'un sakinleri de yıllardan beri güzel rüyalarla oyalanmak, için uyuşturucu ve alkolden yardım umuyorlar. Oyunculuk yetenekleri, muhteşem sesleri de böylece bir anda yok olup gidiyor...

Uyuşturucunun yeni kurbanı, çocuk yaşta bir delikanlı değildi. Robert Downey Jr. otuz dört yaşında. Polisler onu yakaladıkları zaman cebinde kokain bulmuşlardı. Soruşturmalar birbirini izledi ve genç aktör iki yıl hapse mahkum oldu.Oysa Robert Downey Jr. 1993 yılında ünlü komedyen Charlie Chaplin'in yaşam öyküsünü içeren filmde ölümsüz komedyeni canlandırmış ve o yıl Oscar ödülüne aday gösterilmişti.

Robert Downey Jr, Hollywood'da giderek büyüyen bir tehlikenin yeni kurbanı. Ancak Hollywood'da uyuşturucu kullanan tek sanatçı Downey değil. Sinemanın genç oyuncusu Drew Barrymore, çocuk denecek yaştayken alkol ve uyuşturucu bağımlısı olmuştu. Uzun süre tedavi görmüş ve artık bu kötü alışkanlıktan kurtulduğunu açıklamıştı.

Zararlı maddelere alışkanlık, Hollywood'un en yaygın geleneklerinden biri. Kamera karşısında rol yaparak üne kavuşmak isteyen kadın ve erkekler, bir süre sonra zararlı alışkanlıklar ediniyorlar. 1940'lı yıllarda, Hollywood'da bir esrar tekkesinin basılması,sinema dünyasını temellerinden sarsmıştı. Hollywood'un ünlü aktörlerinden Robert Mitchum'un da dahil olduğu esrarcılar grubu hapse mahkum olmuş ve Robert Mitchum'a yaşadığı sürece ‘‘esrarkeş‘‘ gözüyle bakılmıştı.

Betty Ford Kliniği

Hollywood şöhretlerinin biraz şöhreti hazmedememektn biraz da yorgunluk ve stresten kaynaklanan bağımlılıkları, çevrede pek çok tedavi kliniğinin açılmasına neden oldu. Bunların arasında en ünlüsü, eski ABD Başkanlarından Gerald Ford'un alkol bağımlısı eşi Betty Ford'un kurduğu klinikti. Amerikan sinemasının şöhretleri, bu kliniği komşu kapısı yaptılar. Liz Taylor, Natalie Wood, Liza Minnelli ve daha niceleri bu klinikte tedavi gördü. Liza Minnelli, 70'li yıllarda uyuşturucu bağımlısı olduğunda, onun imdadına annesinin eski arkadaşı Liz Taylor yetişti. Ünlü yıldız, Liza Minnelli'yi Betty Ford Kliniğine yatırdı ve onun tedavisiyle yakından ilgilendi. Jamie Lee Curtis,‘‘Wanda adında Bir Balık‘‘ isimli film ile şöhrete adımını atarken önemli bir sorun genç oyuncunun geleceğini tehlikeye düşürdü. Tony Curtis ile Janet Leigh'in kızı olan genç kız uyuşturucu bağımlısı olmuştu. Annesiyle arası açıktı. Aşk hayatında sorunlar yaşıyordu. Bir süre sonra o da Betty Ford Kliniğinin yolunu tuttu.

Melanie Griffith okulda uyuşturucu kullanmaya başlamıştı.Genç aktör adayı Don Johnson ile evlenebilmek için evini terketti. İki genç kendilerini Hollywood'un kargaşasının ortasında buldular.Bir süre sonra Don Johnson da uyuşturucu kullanmaya başlamıştı. Karı koca, kısa bir süre sonra boşandı. Ama ikinci kez evlendiklerinde ikisi de uyuşturucu tedavisi görmek zorunda olduklarını biliyorlardı. Melanie Griffith artık eski alışkanlıklarından vazgeçmiş görünüyor. Don Johnson ise uyuşturucu yerine alkol kullanıyor...

Sylvester Stallone, Burt Reynolds ve Mel Gibson'un aktör olmalarının dışında tek ortak özellikleri üçünün de bir zamanlar uyuşturucu bağımlısı olmaları. Sylvester Stallone, annesi Jackie Stallone'nin gayreti sayesinde bu alışkanlığı bırakmış.

Burt Reynolds, uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğu için yuvasının dağıldığını itiraf ediyor. Evlatlık edindiği çocuğun velayetini bu yüzden üzerine alamayan aktör, uzun bir tedavi döneminden sonra bağımlılıktan kurtuldu.

İyi bir aile babası olarak tanınan Mel Gibson, gençlik yıllarında uyuşturucu bağımlısıydı. Eşi, aktörün bu alışkanlığından kurtulması için çok büyük çaba harcadı. Mel Gibson, gazetecilere her fırsatta karısının sayesinde bu alışkanlıktan kurtulduğunu itiraf ediyor.

Bugün Hollywood'daki uyuşturucu bağımlılarının listesi elbette bukadar isimle sınırlı kalmıyor. Sizlere sadece listedeki isimlerden bir kaçından söz edebildik...

Jamie Lee Curtis

ünlü bir babanın kızı olmasının yükünü taşıyamayınca, bir çok ünlünün

saptığı yola girdi ve uyuşturucu ve alkolden kurtulana kadar da

seneler geçti.

E.T. filminin

unutulmaz çocuk yıldızı Drew Barrymore da uzun yıllar boyunca alkol ve uyuşturucu batağından kurtulamadı. Çocuk yaşta alıştığı bu maddelerden kurtulunca da kimsenin kullanmaması için sıkı bir kampanya başlattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!