Bağ-Kur'un eczanelerle sözleşmesi uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Bağ-Kurun eczanelerle sözleşmesi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2002 12:09

Yaklaşık 15 bin eczanenin Bağ-Kur'la olan ve yarın sona ermesi planlanan anlaşması, yapılan görüşmeler sonucunda 31 Ocak 2002 tarihine kadar uzatıldı.

Türk Eczacıları Birliği'nden (TEB) yapılan açıklamada, eczanelerle yeniden anlaşma yapmak amacıyla Bağ-Kur ve TEB yöneticileri arasındakigörüşmeler sonunda, daha önce 21 Ocak'a kadar uzatılan anlaşmanın, bu kez 31 Ocak'a kadar uzatıldığı bildirildi.

Açıklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin eczanenin 1 yıl süreli anlaşma yaptığı Bağ-Kur'la yapılan görüşmeler sonunda, 1 Ocak 2002 itibariyle sona eren anlaşmanın, ilk olarak 21 Ocak'a ertelendiği, daha sonra ise sigortalı ve hak sahiplerinin mağdur olmaması için yeniden anlaşma yapmak üzere görüşmelerin gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu görüşmeler sonucunda, anlaşmanın 31 Ocak 2002 tarihine kadar uzatılmasına karar verildiği kaydedilen açıklamada, Bağ-Kur'luların, 31 Ocak'a kadar eczanelerden sorunsuz ilaç alabilecekleri ifade edildi.

Eczanelere yaklaşık 68 trilyon lira civarında ilaç borcu bulunduğunu belirten Bağ-Kur yetkilileri ise bu borcun, önümüzdeki günlerde eczanelere ödeneceğini vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!