Bafra'da korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Bafrada korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2010 00:36

Samsun'un Bafra İlçesi’nde bir süpermarketin çatısında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, 5 işyeri kullanılmaz hale geldi.

Hacınabi Mahallesi’ndeki Genç ailesine ait olan süpermarketin ahşap çatısında bugün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Yangını fark eden müşteriler, panik içerisinde dışarıya koşuştu. Kısa sürede büyüyen alevler yandaki işyerlerine sıçrarken, ilçe belediyesine ait itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Ekipler, yangını kontrol altına almada yetersiz kalınca, bölgeye kent merkezi ve Ondokuz Mayıs ile Alaçam ilçelerinden takviye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu, yaklaşık 1.5 sonra kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 3 dönümlük alanda bulunan süpermarket ve bitişikteki lokanta, tüpgaz ve beyaz eşya bayileri ile konfeksiyon mağazası kullanılamaz hale geldi.
Yangın sırasında tüpgaz bayisindeki tüplerin büyük bir bölümü vatandaşların da yardımıyla alevler içeriyi sarmadan, dışarı çıkarıldı. Ancak içerde kalan birkaç tüp büyük bir gürültüyle patyayınca ilçede panik yaşandı.
İtfaiye ekiplerince yapılan incelemede, yangının süpermarketin çatısındaki elektrik tesisatından çıktığı belirtildi.
Olay sonrası Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ilçeye gelerek incelemelerde bulundu, Kaymakam Ayhan Boyacı ve İlçe Belediye Başkanı AK Partili Zihni Şahin’den bilgi aldı. Vali Aksoy, “Yaralı ya da can kaybının olmaması büyük mucize. Yanan işyerlerinin hemen yanında Vergi Dairesi, Halk Bankası vardı. Alevler buraya ulaşamadan yangın kontrol altına alındı. Kısa sürede hasar tespiti yapılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!