Baden Württemberg’in sana ihtiyacı var!

Güncelleme Tarihi:

Baden Württemberg’in sana ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 11:01

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti Ekonomi Bakanı SPD’li Nils Schmid, daha fazla göçmen gencin meslek eğitimi alabilmesi için yeni bir kampanya başlattı: ‘Kendine Güven, Meslek Öğren. Baden Württemberg’in Sana İhtiyacı Var’

Haberin Devamı

Devlet İstatistik Enstitüsü rakamlarına göre, Almanya’da meslek eğitimi alamayan gençlerin oranı yüzde 7.2. Bu oran göçmen kökenli gençler arasında ise yüzde 26.5 gibi çok yüksek bir oranda. Özellikle Türk, İtalyan ve eski Yugoslavya bölgesinden gelen ailelerin çocukları, meslek eğitimi konusunda çok geride.

Baden Württemberg’in sana ihtiyacı var


Kampanya, özellikle aileleri bilgilendirmeyi amaçlıyor. Çocuklarının meslek eğitimi alabilmesi için çabalayan pekçok göçmen aile, Alman eğitim sistemi hakkında yeterli bilgi sahibi olamadığı için şanslarını yeterince kullanamıyor.

“Kendine Güven, Meslek Öğren” kampanyası, özellikle Türk kökenli göçmen aileleri ve gençleri bilgilendirmeyi hedefliyor. Avrupa Sosyal Fonlarından 3.4 milyon Euro ile desteklenen kampanyada görev alacak 60 meslek eğitimi danışmanı, ‘meslek eğitimi, başvuru, staj yeri ve meslek eğitim yeri’ konularında gençleri ve aileleri yönlendirecek.

Kampanyayla ilgili görüşlerini açıklayan projenin mimarı Bakan Nils Schmid, “Meslek eğitimi alamayan, dolayısı ile kalifiye işgücü olmayan kişilerin yaşamı daha da zorlaşacak. Baden Württemberg’de meslek eğitimi almayan genç kalmasın istiyoruz. Bu yüzden, göçmen kökenlilerin meslek eğitimi almaları ve rahatlıkla iş bulmaları çok önemli. Kampanyaya büyük önem veriyor ve bakanlık olarak her türlü olanağımızla destekliyoruz” diye konuştu.

OKUL ÖNCELİKLİ OLMALI

Göçmen kökenli gençlerin potansiyelinden daha iyi yararlanmak istediklerini de dile getiren Baden Württemberg Endüstri ve Ticaret Odası Başkanı Dr. Peter Kulitz ise, “Bu gençler önce okulda desteklenmeli. Göçmen dernekleri, meslek eğitimi veren okullar ve meslek eğitimi verecek işyerleri çok daha koordineli çalı-şırsa bu konudaki başarı şansımız daha da artar” dedi.

Haberin Devamı

HAYATININ KONTROLÜNÜ ELİNE AL

Kampanya için Türkçe-Almanca broşür hazırlanarak okullara dağıtıldı. Broşürde gençlere şöyle seslenildi:
“Yaşamın kontrolünü eline almanın yararları büyüktür. Bunu yapmanın en iyi yolu da, meslek eğitiminden geçer. Meslek eğitimine her yaşta başlayabilirsin, çünkü öğrenmenin yaşı yoktur! Meslek eğitiminin ilk gününden itibaren kendi paranı kazanır, sonunda da sana bütün kapıları açacak itibarlı ve geçerli bir meslek diploması sahibi olursun. Dilersen, mesleki geliştirme eğitimiyle ustalık sınavına girer, yüksek öğrenim yapar ve hatta serbest çalışmak için kendi işyerini açabilirsin. Bu imkanlardan yararlan!”

Kampanya hakkında bilgi edinmek isteyen gençler, www.meslek-bw.de sitesini inceleyebilir. Gençlere destek verebilmek için kapsamlı bilgilerle donatılan sitede, meslek seçimi testi, kusursuz başvuru tavsiyeleri, Federal İş Ajansı ile ilgili bilgiler, Türkçe konuşan danışmanların adresleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!