Babuna'nın kangalı Niki'yi parçaladı

Güncelleme Tarihi:

Babunanın kangalı Nikiyi parçaladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘Kan kanseriyim’ diyerek şaibeli bir kan kampanyası başlatan Dr. Oktar Babuna'nın kangal köpeği, komşunun terrierini öldürdü.

Babunalar'ın Erenköy Yeşillik Sokak'taki köşkleriyle komşu olan mimar Rana Alsan, olayı şöyle anlattı:

‘‘8 Şubat'ta, her sabah olduğu gibi Niki'yi sahilde gezdirmeye çıktım. Ancak Babunalar'ın başıboş bıraktıkları kangal köpeği Fazi birden Niki'ye saldırdı. Vücudunda derin yaralar açılan Niki'yi kurtarmak isterken beni de elimden ısırdı. Niki'yi, hayvan hastanesine kaldırdık ama kurtaramadık.’’

Soruşturma başlatıldı

Alsan Ailesi, Niki'nin ölümünden sorumlu tuttukları Babuna Ailesi'ni kangallarını tasmasız ve başıboş bıraktıklarını ileri sürerek, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Fidanboy da, Babuna ve babası Cevat Babuna hakkında soruşturma başlattı.

Özür bile dilemediler

Babunalar’ın olay üzerine özür bile dilemediğini söyleyen Rana Alsan, ‘‘Oysa kızım Aysu, lösemi hastası olduğu söylenen Dr. Oktar Babuna için başlatılan kampanyaya kan bağışlamıştı. Onlar da üzgün olduklarını söyleyerek, acımızı paylaşabilirlerdi. Kızımın kanı haram olsun’’ diyerek, Babunalar'ı vefasızlıkla suçladı.

Babunalar: İddialar yalan

Köşklerinde yine kangal cinsi ikinci bir köpek daha besleyen Babunalar ise köpekleri başıboş bırakmadıklarını söyleyerek iddiaları reddetti. Tedavi için ABD’de bulunduğu belirtilen Oktar Babuna ve babası için, 'Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek'ten dava açılabileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!