Babuna, Türkiye'ye iyi moralle döndü

Güncelleme Tarihi:

Babuna, Türkiyeye iyi moralle döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Lösemi hastası Dr. Oktar Babuna, gördüğü ilgi ve kendisine verilen destek için teşekkür etti. ABD'de gördüğü kematerapi tedavisinin olumlu sonuçlar verdiğini belirten Dr. Babuna, kemik iliği naklini hálá mümkün olduğunu söyledi.

TEDAVİ gördüğü ABD'nin Houston kentinden, 15 günlük bir ziyaret için dün Türkiye'ye gelen lösemi hastası Dr. Oktar Babuna, her kesimden ilgi, şefkat ve yardım gördüğünü belirterek, teşekkür etti.

Atlanta'dan dün İstanbul'a gelen Dr. Oktar Babuna'Atatürk Havalimanı'nda annesi Semin, babası Prof. Cevat Babuna, yakınları ve doktor arkadaşları karşıladı. ABD'deki tedavisi sırasında hem Dr. Babuna'nın yanında kalan, hem hasta bakımıyla ilgili özel bir kursa giden kızkardeşleri Ceyda ve Hüma da, İstanbul'a geldi. Dr. Babuna'nın tedavisi nedeniyle saçlarının döküldüğü dikkat çekti. Başına geçirdiği şapkası ve spor kıyafetiyle şık olan Babuna'nın, moralinin yerinde olduğu görüldü.

Kan vermeye koşan herkesin kendini öz evlatları gibi gördüğünü belirten Dr. Babuna, ‘‘Türk milletinin ne kadar asil, şefkatli ve yardımsever olduğunu birkez daha gördük. Asker, polis, sanatçı, herkes kan vermeye koştu. Son derece mutluyum. İnanılmaz bir katılımla, 2-3 ayda kan verenlerin sayısı 160 bini buldu. Kemik iliği bilgi bankası açısından sayılı ülkelerden biri olacağız’’ dedi.

Lösemiyle savaşan çok sayıda hasta olduğunu vurgulayan Dr. Babuna, ‘‘İmkanlarınız ne kadar iyi olursa olsun eğer uygun ilik bulamıyorsanız, yapabileceğiniz birşey yok. Ürdün Kralı Hüseyin tüm imkanlarına rağmen uygun ilik nakledilemediği için öldü’’ dedi.

Gördüğü ilgi, şefkat ve merhametin borcunu ödemesinin mümkün olmadığını anlatan Dr. Babuna, ‘‘Hastalarım beni bekliyor. Hizmet etmeye devam edeceğim. Hep birlikte mutlu sona ulacağız’’ dedi.

Dr. Babuna, ABD'de 6 tur yapılan kemoterapinin iyi sonuç verdiğini, yaygın görülen yan etkileri yaşamadığı için şanslı olduğunu belirterek, kemik iliği naklinin hálá sözkonusu olduğunu ve uygun doku bulunur bulunmaz yapılabileceğini söyledi.

Dr. Oktar Babuna için Erenköy'deki ailesinin evi ile yakınlarında oturan ablası Ceyda'nın evi de steril hale getirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!