Babuna olayında açığımızı bulsunlar kendimi asarım

Güncelleme Tarihi:

Babuna olayında açığımızı bulsunlar kendimi asarım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dr. Oktar Babuna için başlatılan kampanyanın birinci dereceden sorumlusu Prof. Faruk Erzengin, herşeyin yasal olduğunu söyledi. Erzengin, ‘‘Yasal olmayan bir faayliyet bulunursa, kendimi fakültenin kapısına asarım’’ dedi.

İSTANBUL Tıp Fakültesi Vakfı Başkanı, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Erzengin, Dr. Oktar Babuna kampanyasıyla ilgili her tür soruşturmaya açık olduklarını belirtti. Kampanya bütçesinin sorumlusu Prof. Dr. Erzengin, ‘‘Devletin her kademesi hesapları denetleyebilir. Alnımız açık’’ dedi.

Vakıfla ilgili kuşkuların yersiz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erzengin, incelemelerde yasal olmayan bir faaliyetin bulunması halinde, İstanbul Tıp Fakültesi'nin kapısına kendini asacağını söyledi.

Vakfın iki hesabında şartlı yolla toplanan bağışları, yeminli müşavir ve hesap uzmanlarına denetlettiğini belirten Prof. Dr. Erzengin, ‘‘Kontrolde her şey temiz çıktı. Kontrol etmekle mükellef herkes hesapları kontrol edebilir. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve ilgili tüm kurumlara hesabımızı kontrol etme çağrısı yaptık. Her şey yasal’’ dedi. Prof. Dr. Erzengin, kampanyaya Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki ilk organizasyonda beklenenin üzerinde ilgi gösterilmesi üzerine, kendilerinden doktor, ambulans ve malzeme istenmesiyle katıldıklarını anlattı.

Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Kemik İliği Bilgi Bankası Sorumlusu Prof. Dr. Mahmut Çarin, kan örneklerinin yurtdışına barkot sistemiyle gönderildiğini, isimlerin ve uygun görme belgelerinin kendilerinde saklı olduğunu söyledi.

Stefan Morsch Vakfı'na yapılan ödemelerde imzası bulunanlardan Dr. Babuna'nın arkadaşı Dr. Sedat Altınışık, ‘‘Valiliğin Ziraat Bankası'na açtırdığı hesabı, Dr. Yahya Onat Akın, Dr. Mehmet Ufuk Taştan, ben, mali şubeden görevlendirilen 2 polis ve valiliğin görevlendirdiği Necmi Üner kontrol ediyor. Paraların çekilerek, Almanya'ya aktarılması için diğer üç kişi onay verdi. Biz de çektik ve gönderdik’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!