Babasının tacizine uğrayan 12 yaşındaki kızdan mahkemede şiirli ifade

Güncelleme Tarihi:

Babasının tacizine uğrayan 12 yaşındaki kızdan mahkemede şiirli ifade
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 14:34

KONYA’da 5 ay boyunca öz babasının tacizine uğrayan 12 yaşındaki kız, tutuklu olan 35 yaşındaki oto tamircisi babası Z.E.’ye, mahkeme salonunda gözyaşları içinde ‘Güvendiğim dağalara karlar yağdı’ adlı şiirini okudu. Kızın ağlaması üzerine Mahkeme başkanı, ‘Sen onu bize ver kızım. Biz onu okuruz’ diyerek şiirin yazılı olduğu kağıdı alıp, dava dosyasının içerisine koydu.

Haberin Devamı

İddiaya göre ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki kızının sürekli ağlaması annesinin dikkatini çekti. Annesinin baskısı üzerine kız, başından geçenleri anlattı. Kız, aylardır babasının tacizine uğradığını, babasının ölmesi için her gün yatmadan önce dua ettiğini söyledi.

Duydukları karşısında şok olan anne, kızının odasına kalem kamera yerleştirdi. Kalem kamera kayıtlarıyla tacizi belirleyen kadın, 3 Mart Çarşamba günü kayıtlarla birlikte Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak eşinden şikayetçi oldu. Şikayetin ardından hareket geçen polis, baba Z.E.’yi gözaltına aldı. Yapılan sorgulamasında kızına taciz ettiğini hatırlamadığını söyleyen ve suçlamaları kabul etmeyen Z.E., çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

MAHKEMEDE DUYGULANDIRAN ŞİİR

Haberin Devamı

Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Z.E., 25 Mayıs salı günü ilk kez hakim karşısına çıktı. Gizlilik kararı alınan duruşmaya babası tarafından tacize uğrayan kız ve annesi de katıldı. Kız ifadesinde, babasına yazdığı ‘Güvendiğim dağlara karlar yağdı’ adlı şiiri okudu. Şirin ilk mısralarında ‘Güvendiğim dağlara karlar yağdı. En sevdiğim böyle yaptı.’ sözlerini okuduktan sonra kızın gözyaşlarına hakim olamaması üzerine mahkeme başkanı, ‘Sen onu bize ver kızım. Biz onu okuruz’ diyerek şiirin yazılı olduğu kağıdı alıp, dava dosyasının içerisine koydu. Bu sırada kız, “Babam bize bu acıyı yaşattı. Yetmezmiş gibi, amcalarım da bizi bir ekmeğe muhtaç etti” dedi.

‘DUDAĞINDAN ÖPMEKLE TACİZ Mİ OLUR?’

Z.E. mahkemedeki ifadesinde, poliste verdiği ilk ifadenin geçerli olduğunu belirterek, “O benim bir tanecik kızım. 10 dakikalık bir görüntüyle ve dudağından öpmekle taciz mi etmiş oluyorum” diyerek suçlamaları reddetti. Z.E.’nin avukatı Z.B.’de, “Müvekkilimin başına gelen olay komplodur. Müvekkilim Z.E. ruhsal yönden rahatsız. Bu durumun da mahkeme tarafından tespit edilmesini istiyoruz” dedi.
Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.


Tacize uğrayan kızın yazdığı şiir:

Güvendiğim dağlara karlar yağdı
En sevdiğim bana böyle yaptı

Hayat böyle acıtırsa
Beni böyle ağlatırsa

Hayattan yalnız kalırım
Yoksa kime sığınırım

Her gece ağlıyorum
Keşke olmasaydı diyorum

Bende diğer kızlar gibi
Babam da değerimi bilseydi

Güvendiğim dağlara karlar yağdı
Amcalarım bu suçla babama sahip çıktı

Herkez babama inanırsa
Millet bana yalancı gözüyle bakarsa
Bari sen inan hakim amca

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!