Babamın öldürülüşünde Öcalan’ın bilgisi vardır

Güncelleme Tarihi:

Babamın öldürülüşünde Öcalan’ın bilgisi vardır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Kapatılan HADEP’in eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan’ın 6 Temmuz’da kaçırılıp öldürülmesiyle ilgili davaya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada, Fidan’ı PKK tetikçisine teslim ederek ölümüne neden oldukları gerekçesiyle dava açılan tutuklu sanıklar Fırat Karahan, Veysi Akgönül ile yasadışı Yurtsever Demokrat Parti (PWD) adlı örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen Mustafa Kemal Ok ile tutuksuz sanık Mehmet Zeki Peker, hazır bulundu.

Duruşmaya izleyici olarak İHD yöneticileri, Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu ve PKK’ya muhalifliğiyle tanınan Kürd-Der sözcüsü İbrahim Güçlü de katıldı. Sanıklar, duruşmada, haklarındaki iddiaları reddettiler. Müdahil talebi kabul edilen Fidan’ın oğlu Tarık Fidan ise babasının 35 yıl boyunca demokrasi mücadelesi verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

‘Hikmet Fidan, HEP, DEP, HADEP içinde yer aldı. 12 yıl cezaevi yattı, artık silahlı mücadeleye karşı olduğunu yüksek sesle dile getiriyordu. PKK yönetimi onun görüşlerine saygı duymadı. Öldürülmesine karar verdiler. Bu cinayeti kim azmettirmiş ise yakalanıp cezalandırılmalarını istiyorum. Babamı örgütün dağ kadrosundaki Bozan kod adlı Mehmet Ören ile Murat Karayılan ve Zübeyir Aydar telefonla arayıp tehdit ettiler. Bu cinayette Abdullah Öcalan’ın da bilgisi olduğunu düşünüyorum.’

Mahkeme, hakkında 10 yıl hapis cezası istenen sanıklardan Mustafa Kemal Ok’un tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına, PWD adlı örgüt ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden istenen yazının beklenmesine karar verip duruşmayı erteledi. Sanıklardan Fırat Karahan hakkında TCK’nın 302/1 ve 82/1 maddesi gereğince ömür boyu, Veysi Akgönül ve Mehmet Zeki Peker hakkında ise 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!