Baba Zula geldi aşka

Güncelleme Tarihi:

Baba Zula geldi aşka
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Önce Zen grubundan tanıyorduk onları, sonra ‘‘Tabutta Rövaşata’’nın soundtrack'inde imzalarını gördük. Adlarına ‘‘Baba Zula’’ demişlerdi ve müzikleri gerçekten güzeldi. Onlar bu akşam Babylon'da, bu cümbüşü kaçırmayın deriz.

İlk kez, 1996'da Ahmet Uğurlu'nun başrolünü oynadığı Derviş Zaim'in ‘‘Tabutta Rövaşata’’ adlı filminin müziklerini yapmak için bir araya gelen ‘‘Baba Zula’’, bu akşam ve yarın akşam 22.00'de Babylon Performans Merkezi'nde bir konser verecek. Sevenlerinin Zen grubundan da hatırlayacağı Emre Onel (darbuka, sampler ve vurmalılar), Levent Akman (def, bongo ve vurmalılar), Murat Ertel (saz, gitar, ramazan davulu, loop ve teypler) ve William Macbeth'den (bas) kurulu ‘‘Baba Zula’’, konserinde, bugüne kadar yapmış olduğu parçaların yanı sıra yeni parçalarını da seslendirecek. Ayrıca, dia ve video projeksiyon gösterileriyle zenginleştirilen programda Baba Zula'ya, diğer konserlerinde olduğu gibi konuk müzisyenler eşlik edecek. İstanbul Müzik Şenliği'ndeki ‘‘Rumeli Türküleri’’ konseriyle çok beğenilen Kanadalı Brenna McCrimmon, Tom Waits ve Allen Ginsberg gibi kült sanatçılarla çalışmış olan Amerikalı saksofoncu Ralph Carney, Trakya'dan klarnetçi Selim Sesler, Zen grubunun davulcusu Fahrettin Aykut ve kendi tasarımı olan mekanik oyuncaklarla konsere katılacak olan Ömür Ökkeş'i bu müzisyenlerden bazıları.

Etnik Anadolu ezgileri üzerine doğaçlama yapan Baba Zula, ‘‘Tabutta Rövaşata’’ filminin müziklerini hazırladıktan sonra bu çalışmasını bir albüm haline getirmişti. Daha sonra Antoine de Saint Exupery'nin ‘‘Küçük Prens’’ adlı eserinden uyarlanan çocuk oyunu için Afrika enstrümanlarından çocuk oyuncaklarına kadar pek çok müzik aleti kullanarak ilkel müziklerden techno'ya uzanan bir çizgi yaratmıştı. Emre Koyuncuoğlu'nun yönettiği ‘‘Mutfak Kazaları’’ ve Bilsak Tiyatro Atölyesi'nin ‘‘Kurbağa Öyküleri’’ adlı oyunlarının müziklerine de imza atan grup, yakında tiyatro müziklerinden oluşan bir albüm yayınlayacak.

Babylon Performans Merkezi, Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit, Tünel-Beyoğlu. Tel: (0212) 292 73 68.

Bilet fiyatları: tam 4 milyon, öğrenci 2 milyon TL. Bilet satış noktaları: tüm Vakkorama'lar, Tünel Lale Plak (0212) 293 77 39, Atlas Pasajı Kod Müzik (0212) 244 24 22, Kadıköy Zihni Müzik (0216) 349 22 68, Akusta Nişantaşı (0212) 230 22 61. Sınırlı sayıda öğrenci bileti konser günleri saat 20.00'den itibaren Babylon gişesinden satılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!