Baba tacizi kurbanı Işgın tahliye oldu

Güncelleme Tarihi:

Baba tacizi kurbanı Işgın tahliye oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 00:00

Altı yıl önce, kendisine tacizde bulunan babasını öldüren ve hapisteyken 2006 ÖSS’de Türkiye 33. olan Gönül Işgın, tahliye edildi. Işgın, hukuk okumak istediğini söyledi.

Kendisini taciz ettiği için altı yıl önce babasını öldüren ve 2006 yılında ÖSS’yi Türkiye 33’üncüsü olarak kazanan Gönül Işgın, dün Denizli Bozkurt Kadın Cezaevi’nden tahliye oldu. Hukuk okumak isteyen ama puanı yeterli gelmeyen Işgın, burs aldığı Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde bir yıl okuduktan sonra, aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi’sine yatay geçiş yapacak. Işgın, niçin Hukuk Fakültesi’nde okumak istediğini daha önce şöyle anlatmıştı:

"Hukuk okumak istiyorum ama avukat olmak için değil. Cezaevindeyken kadın hakları kuruluşlarından yardım istedim ama ilgilenen olmadı. O yüzden sivil toplum kuruluşlarında mücadele etmek yerine, hukuk donanımına sahip bir siyasetçi olarak benim gibi ensest kurbanlarının sesi olmak istiyorum."

IÅŸgın, "Cezaevine girerken nasıl ÅŸaÅŸkınsam, çıkarken de aynı ÅŸaÅŸkınlık var. Gezegen deÄŸiÅŸtiriyormuÅŸum gibi geliyor" dedi. Tahliye olmadan bir gece öncesine kadar, üniversite sınavlarına hazırlanan hükümlü bir arkadaşına geometri çalıştırdığını söyleyen IÅŸgın, bir bilgisayar kursuna yazılacak ve onun yaÅŸadıklarından etkilenen bir iÅŸ kadınının yardımıyla Ä°ngilizce öğrenebilmek için üç ay Ä°ngiltere’ye gidecek. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!