Baba Çapa, oğlundan kira üvey anne tazminat istedi

Güncelleme Tarihi:

Baba Çapa, oğlundan kira üvey anne tazminat istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 00:00

Çapa Marka’nın eski ortaklarından 87 yaşındaki Salih Germi Çapa, kendinden 46 yaş küçük Olcay Gezer’le evlenmesine karşı çıkan oğul Mennan Çapa’ya kira davası açtı. Olcay Gezer de üvey oğluna 100 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

ÇAPA Marka’nın eski ortaklarından 87 yaşındaki Salih Germi Çapa, kendisinden 46 yaş küçük banka müdiresi Olcay Gezer ile evlenmesine karşı çıkan oğlu Mennan Çapa’ya karşı dava atağına kalktı.

Salih Germi Çapa, önceki gün avukatı Zehra Şenel aracılığıyla mahkemeye yaptığı başvuruda, oğlunun 5 yıldır oturduğu Zekeriyaköy Çitlenbik Mahallesi Çapa Villaları’nda bulunan 3 No’lu evin kendisine ait olduğunu belirterek oğlu Mennan Çapa ile aralarında akrabalık ilişkisi dışında herhangi bir ilişkinin bulunmadığını kaydetti.

Salih Germi Çapa, oğlunun söz konusu villaya müdahalesini engellemek için 1997 yılında açtığı davanın 1998 yılında lehine sonuçlandığını ve geçen ağustos ayında evin icra kanalı ile tahliye edildiğini belirtti. Evin aylık kira bedelinin 3 bin 500 dolar olduğunu ileri süren Salih Germi Çapa, davanın açılış tarihinden tahliyesine kadar geçen 5 yıl boyunca evi kullanan oğlundan fazlaya ilişkin hakları saklı olmak üzere 50 bin YTL ecrimisil talep etti. Salih Germi Çapa’yla 29 Eylül’de evlenen Olcay Gezer de mahkemeye sunduğu dilekçede, üvey oğlunun babası için sarfettiği "Akli dengesi yerinde değil" şeklindeki sözlerinin özel hayatına tecavüz niteliğinde olduğunu, bu beyanlarla topluma yanlış tanıtılarak şeref ve onurunun zedelenmesinin amaçlandığını ileri sürdü. Olcay Gezer, üvey oğlundan 100 bin YTL tazminat talep etti.

20 milyon YTL’lik servet kavgası

Salih Germi Çapa’nın Olcay Gezer ile yaptığı evliliğin ardından çocukları Mennan (54), Safinaz Canan (50), Hayriye Nur (48) ve Hakan Çapa’yı (43) karşı karşıya getiren mal varlığı yaklaşık 20 milyon YTL. Salih Germi Çapa’nın mal varlığında Beykoz, Riva, Balmumcu ve Ortaköy çok sayıda arsa, Bodrum’un en değerli yerlerinde araziler, bankada nakit olarak 1 milyon 750 bin dolar bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!