B.Ç.’nin beden ve ruh sağlığı bozulmuştur

Güncelleme Tarihi:

B.Ç.’nin beden ve ruh sağlığı bozulmuştur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 00:00

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce’nin başkanlığında 40 kişiden oluşan kurul Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen B.Ç.’ye bir dizi test yaptı. Kurul üyelerinin çoğu, B.Ç.’nin "beden ve ruh sağlığının bozulduğu" yönünde görüş bildirdi.

BURSA’nın Mudanya İlçesi’nde Vakit yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına maruz kaldığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç., dün üçüncü kez muayene için İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’na getirildi. B.Ç., 6’ncı İhtisas Kurulu’nda çocuk mağdurlar için özel olarak hazırlanan odada testlerden geçirildi. Kız için Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce’nin başkanlığında 40 kişiden oluşan kurul değerlendirme yaptı. Kurul üyelerinin çoğu B.Ç.’nin "beden ve ruh sağlığının bozulduğu" yönünde görüş bildirdi. Bazı kurul üyeleri kızın son günlerde yaşadığı olaylar yüzünden ruh sağlığının bozulduğunu savundu. Adli Tıp Genel Kurulu’nun hazırladığı rapora, "B.Ç.’nin beden ve ruh sağlığı bozulmuştur’ ibaresi düşüldü.

Panik bozukluk

B.Ç.’ye geçen nisan ayındaki muayenesinde ’anksiyete bozukluğu’ ve ’panik bozukluk’ teşhisiyle ilaç tedavisi önerilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi, daha önce B.Ç.’ye, "ruhsal bozukluğu olmadığı" yönünde rapor vermişti. Çok tartışılan bu raporla birlikte tutuklu yargılanan Üzmez tahliye edilmişti. B.Ç., Adli Tıp’ta ikinci kez muayene edileceği zaman, kurul üyesi olan psikiyatr Ayten Erdoğan, "Kıza ikinci kez ruh sağlığı etkilenmemiştir raporu verilecek" diyerek istifa etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!