Azrail’i bekler gibiydim

Güncelleme Tarihi:

Azrail’i bekler gibiydim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 21:31

ADANA’da 24 yaşındaki Çilem Karabulut, 2013 yılında evlendiği Hasan Karabulut’tan (33) sürekli şiddet gördü.

Haberin Devamı

Kocası hakkında 9 kez koruma kararı aldırdı ama şiddetin sonu gelmedi. 8 Temmuz’da Hasan Karabulut, iddiaya göre silahını yastığın altına koyarak “Antalya’ya gidiyoruz. 3 kadınla fuhuş yapıp bana para getireceksiniz” dedi. İtiraz edince Çilem’i saçlarından tutup sürükledi. Yatağa düşen kadın, tabancayı alarak eşine ateş etti. Koca öldü, teslim olan Çilem tutuklandı.

SAVCI ‘MEŞRU MÜDAFAA’ DEDİ

Cumhuriyet savcısı, Hasan Karabulut’un 19 sabıka kaydı bulunduğunu belirtti ve 1 çocuk annesi kadının kendisini haksız bir saldırıdan kurtarma amaçlı eylemini gerçekleştirdiğini söyledi.

‘Beni kızınız yerine koyun’

10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hâkim karşına çıkan Çilem Karabulut savunmasında şunları söyledi: “Azrail’i bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp canımı ne zaman alacağını bekliyordum.” Mahkeme başkanının “Eşinin vücudunda 7 kurşun yarası var” demesi üzerine şaşıran Çilem Karabulut, “O kadar mı? Yaşam mücadelesi verirken kaç el ateş ettim bilmiyorum. Karar verirken, beni bir yakınınız, kızınız yerine koyun lütfen” dedi.

Haberin Devamı

‘Çilem’e özgürlük’

Adliye  önünde toplanan kadınlar, kadına şiddeti protesto etti, “Meşru müdafaa haktır, Çilem’e özgürlük” pankartı açtı. 

20 avukat savundu

Kocasını öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle yargılanan Çilem Karabulut’u 20’den fazla avukat savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!