Azizler ve Alimler

Güncelleme Tarihi:

Azizler ve Alimler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2003 13:38

Terry Eagleton
Çeviren: Osman Akınhay
Agora Kitaplığı

Haberin Devamı

Edebiyat eleştirmeni ve oyun yazarı Terry Eagleton'ın ilk ve tek romanı Azizler ve Alimler 1987'de yayınlandığında büyük ilgi toplamıştı.

İrlanda Cumhuriyet Ordusu lideri James Connolly, filozof Wittgenstein, Rus edebiyat teorisyeni Mikhail Bahtin’in sefa düşkünü kardeşi Nikolai Bahtin ve Joyce’un Ulysess'inin   sayfalarından fırlayıp gelen Leopold Bloom’u biraraya getiren bu ilginç kitap, uzun bir aradan sonra üçüncü kez Türk okuruyla buluşuyor.

Her ne kadar anlatılan olaylar ve biraraya getirilen kişilikler fantazi gibi görünse de kitabın yazarı Eagleton, çalışmasının tam anyamıyla böyle olmadığını söylüyor. Wittgenstein ve Bahtin gerçekten de arkadaşlarmış. Her ne kadar kitapta belirtilenden daha sonraki bir zamanda da olsa, Wittgenstein gerçekten İrlanda’nın batı kıyısında bir kır evinde vakit geçirmiş. Ama geri kalanlar tamamen Eagleton'ın hayal gücünün yarattıkları..

Haberin Devamı

KÄ°TABIN KONUSU: Bahtin ve Wittgenstein kafa kafaya verip yol arkadaÅŸlığına soyunursa, Ä°ngiliz askerlerinden kaçan yaralı devrimci lider James Connolly, Wittgenstein ve Bahtin’in kafalarını dinlemek için kiraladıkları Ä°rlanda’nın batı kıyısındaki kır evine sığınırsa ve bu inanılmaz karşılaÅŸmanın tam ortasına  Joyce’un Leopold Bloom’u damlarsa ne olur? Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!