Azize Santa Barbara'ya ayinli anma

Güncelleme Tarihi:

Azize Santa Barbaraya ayinli anma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hıristiyanlığı seçmesi nedeniyle babası tarafından 4 Aralık 235 tarihinde İzmit Şehitlik Korusu'nda bulunan kulede öldürülen Azize Santa Barbara, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katıldığı ayinle ayinle anıldı. Türkiye'de inançlarını rahatlıkla yapabildiklerini belirten Patrik Bartholomeos, ‘‘Türkiye'de inanç turizmi gelişmekte. Bu Müslümanlar ile Hıristiyanlar arasındaki kardeşliği daha da pekiştirecektir’’ dedi.

İzmit Eski Evleri Yaşatma Projesi Derneği ve Kanlıca Lions Kulübü, Santa Barbara'nın İzmitli olduğunu tüm dünyaya duyurmak için çalışma başlattı. Tarihteki adı Nicomedia olan İzmit'in bir dönem Roma'nın başkenti olduğu ve Hıristiyanlığı seçen binlerce kişinin katledildiği dönemde, Hıristiyanlığı seçince mahkeme kararıyla babası Dioskorusa tarafından kılıçla başı kesilerek öldürülen Azize Santa Barbara ölüm yıldönümünde ayinle anıldı. Patrik Bartholomeos ve İstanbul'dan gelen Ortodoks vatandaşların katılımıyla, Santa Barbara'nın öldürüldüğü kulenin içinde gerçekleşen ayinde dualar okunarak, mumlar yakıldı.

MEZARCI'NIN MESİH İDDİASI

Patrik Bartholomeos gazetecilerin mesih olduğunu iddia eden Hasan Mezarcı ile ilgili sorularına tüm ısrarlara rağmen cevap vermeyerek, ‘‘Ehemmiyet vermiyorum’’ dedi. Ayin törenine katılan Saraybahçe Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya, Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker ile sohbet eden Patrik Bartholomeos, İslám aleminin Ramazan ayını kutladığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!