Aziz Ayşe Adana Altın Koza'da...

Güncelleme Tarihi:

Aziz Ayşe Adana Altın Kozada...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 13:56

Aziz Ayşe 19. Adana Altın Koza film Festivali'nde ilk kez seyirci karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Daha önce kısa film, belgesel ve videoart işlerinden tanıdığımız Elfe Uluç'un ilk uzun metrajlı filmi Aziz Ayşe, bu yıl 19'su gerçekleştirilecek  Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'ulusal yarışma' bölümünde prömiyerini yapacak.

Film ülkemizdeki iki farklı ucu yanyana getirmeyi amaçlamış. Köpükleri ve çöplükleri. Beyaz türk, hyjiyen ve steril bir kesim ile güneydoğulu, koyu renk tenli, mağdur insanları...

Diğer amaç toplumda fiziken şanslı olan, alımlı ve frapan kadınların dahi büyük bir kısmının bu görünmün altında kendini, duyamamış, bulamamış ve bastırmış olabildiğine dikkati çekmek. Aziz Ayşe bu ve başka özelikleriyle de feminist bir film olmayı amaçlıyor.

Hikaye  ahlakın, deliliğin, iyilik yapmanın yalan söylemenin çelişkilerine odaklanıyor. Kamera da bir yalan makinesi gibi kullanılıp orjinalle taklit arasındaki ilişkiyi sorguluyor :orjinal kadın ile taklit kadın, orjinal oyuncu ile taklit oyuncu, orjinal gerçekle taklit gerçek : yani "yalan..." Yalan yani gerçeğin söylenebilen tek şekli ve/ya söylenebilen tek gerçek, Ayşe, çöplerden kazandığını aç kalmak pahasına hayır kurumlarına, camiye, Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan bir kâğıt toplayıcısıdır. Erkek görünümünün altında içinde bir kadın ruh hali ve hissiyatı taşır. Bir tesadüfle bir gün bir çiftin hayatına girer.Ve kendi de dahil bu üç kişinin kimliklerin ve hayatlarının değiştiği bir yolculuk başlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!