Aziz Amca duy sesimizi

Güncelleme Tarihi:

Aziz Amca duy sesimizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 11:51

Beydağ'ın Yeşiltepe İlkokulu öğrencileri, ne çektiyse ulaşım sorunundan çekti. İzmir’e 142 kilometre uzaklıkta ve toplam 18 mevcudu olan okulun öğrencileri, il genelinde düzenlenen çeşitli sanat yarışmalarında dereceler kazandı, ama okulun kısıtlı bütçesi yüzünden ancak ulaşım imkanı sağlandığında ödüllerini almaya gidebildi.

Haberin Devamı

Küçükler, geçen cumartesi de 9. İşçi Filmleri Festivali’nin açılış töreni için davet edildikleri İzmir’e benzer yöntemle gelebildi. 23 Nisan’da Beydağ’da düzenlenen şenliklerine katılan, sosyal medyada ilgi gören videoları sayesinde festival ekibince keşfedilen ve ulaşım masrafları karşılanan, çoğu hayatında ilk kez İzmir’i gören çocuklar, Büyükşehir’in önünde alışılmışın dışında bir eylem gerçekleştirdi. Yöresel kıyafetleriyle dikkat çeken öğrenciler, müzik aletlerini kendi imkanlarıyla boya kutularından yaparak kurdukları bandolarıyla da seslerini duyurmaya çalıştı, “Ulaşım sorunu yüzünden ödüllerimizi bile almaya gidemiyoruz. Başkanımızdan öğrencilere ulaşımı ücretsiz yapmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ulaşım hep dert oldu

EDAK tarafından bu yıl 18’ncisi düzenlenen ‘Eczacı Hayati Yalçın Çocuk Resimleri Yarışması’nda birincilik kazanarak özel ödüle layık görülen Elif Sert’in 9 Mayıs’ta Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek sergi ve ödül törenine ulaşımı ise Beydağ Belediyesi’nce karşılanacak.

Aziz Amca duy sesimizi


Yeşiltepe İlkokulu öğrencileri geçen yıl İzmir Kent Federasyonu’nca düzenlenen “İzmir’im” konulu resim yarışmasında İlknur Karakuş’la birinci olmuş ancak İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda düzenlenen ödül törenine ulaşım masrafları nedeniyle katılamamıştı. Beydağ’da düzenlenen yarışmalarda aldıkları ödüllerin törenine ise belediyenin gönderdiği araçla gidebilmişti. Bir başka törene ise köyde buldukları araca sığışarak yetişebilmişlerdi.

Aziz Amca duy sesimizi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!