Ayranlı sütlü protesto eylemi

Güncelleme Tarihi:

Ayranlı sütlü protesto eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 22:23

ANTALYA’da, geçtiğimiz 26 Şubat Cumartesi gecesi polisin Kaleiçi Yatlimanı’nda bira içen gençlere kestiği 75 TL’lik ceza, aynı yerde süt ve ayran içilerek protesto edildi.

Haberin Devamı

Sosyal paylaşım sitesi ’facebook’ aracılığıyla biraraya gelen ’Alkolsüz biranı al Kaleiçi’nde, gün batımını izle’ grubu, iki arkadaşa kesilen cezayı tepki için güneş batarken süt ve ayran içti.

Kaleiçi Anfi Tiyatro’da toplanan yaklaşık 20 kişilik grubun bardakları, ayran ve sütle dolduruldu. Ardından bardaklar şerefe kaldırdı. Protestocu gurubu o sırada anfi tiyatroda bira içen gençler de destek verdi.

BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI

Grup adına bir açıklamada bulunan ’Bağımsız Milletvekili Adayı’ Mumammer Karabulut, eylem yaptıkları yerde, yaklaşık 2 hafta önce gençlere kesilen bira cezasının toplumda büyük bir travmaya neden olduğunu söyledi. Polisin bu tutumuna karşı toplumun duyarlı kesimlerinin tepki göstermesi gerektiğini belirten Karabulut, facebook üzerinden bir hafta boyunca devam eden çağrının neticesinde Yat Limanı’nda biraraya geldiklerini söyledi. Karabulut, alkolsüz bira çağrısıyla başlayan eylemde tüm araştırmalarına rağmen alkolsüz bira bulamadıklarını belirterek, "Biz de süt, ayran veya zemzem suyu içerek bu tutumu protesto etmek istedik" dedi.

Eyleme katılan profesyonel turist rehberi Gülay Erden ise gençlere kesilen cezayı ilk duyduğunda tepkisiz kaldığını, fakat olayın hemen sonrasında kendisini rahatsız etmeye başladığını söyledi. Erden, "Öyle bir cezaya ancak böyle bir eylemle karşılık verilebilirdi" dedi. Vatandaşlar eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!