Ayran mı içseydim

Güncelleme Tarihi:

Ayran mı içseydim
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 05, 2008 00:00

"Şerefe" şarkısına klip çeken Aslı Zen, meyhane sahnelerinden dolayı sansürlendi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE SANSÃœRLENEN KLÄ°P..         Â

Yaklaşık iki hafta önce çıkardığı maxi single ile aynı adı taşıyan "Şerefe" şarkısına klip çeken Aslı Zen, meyhane sahnelerinden dolayı sansürlendi.
Kral TV yönetiminin "Bu klibi yayınlayamayız. 300 milyar ceza alırız" dediğini belirten Zen, "Şarap sahneleri yüzünden klibin yayınlanmayacağını söylediler. 'Şerefe' derken ayran mı içseydim" dedi. Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu gibi birçok ünlünün vokalistliğini yapan ve albüm hazırlıkları için üç ay Bulgaristan'da kalan Aslı Zen, iki hafta önce çıkan albümünün "Şerefe" adlı şarkısına çektiği klip tartışma konusu oldu. Ferhat Göçer'in "Cennet", Demet Akalın'ın "İhanet" ve "Kader" gibi şarkılarının sözlerini de yazan Zen, müzik kanalı Kral TV yetkilileri tarafından klibinin sansürlenmesine çok şaşırdığını belirtti.  Yunan şarkıcı Nichols Vertus tarafından daha önce Yunanca olarak,

Haberin Devamı

Ayran mı içseydim

"Panaponomu" adıyla seslendirilen şarkıyı Türkçe sözlerle okuyan Zen, "Bana klibin yayınlanamayacağı söylendiği zaman şaka yapılıyor sandım. Üç ay önce Bulgaristan'a gittim ve büyük umutlarla Türkiye'ye döndüm. 'Şerefe' bizim halkımıza ait, kadeh kaldırırken söylediği bir kelime. Çok şaşırdım ve neler olduğunu anlayamadım. Memleketin durumunu sonradan öğrendim ve 'vah vah' diyorum. Alkole gelene kadar sansürlenmesi gereken birçok şey var. Ben 'şerefe' adlı şarkıma ayranla mı klip çekecektim" dedi.
Klibin sansürlenmiş halinin Kral TV'de yayınlandığını belirten genç şarkıcı, "Kral TV Yönetim Kurulu, klibin yayınlanamamasına sebep olarak sigara ve alkol içerikli kliplere yer veremediklerini gösterdiler. Benim klibimde içki içme sahnem bile yok zaten. Bir meyhane masasında kadeh kaldırıyoruz. Şarapları da Bulgaristan'dan getirttim. 'Zen' adıyla benim için üretilen özel bir şarap olmasına rağmen isim bölümlerini de kaldırıdk. Sadece şarapların üzerinde benim fotoğraflarım var. 15 gün bizi süründürdüler tekrar montaja girdik ve meyhane sahnelerinin çıkarmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Aslı Zen, klibin ilk halinin Balkan ülkeleri ve Yunanistan'da yayınlanmaya devam ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!