Aynı yer, aynı kader

Güncelleme Tarihi:

Aynı yer, aynı kader
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bağdat Caddesi'nde hız yapan 'Trafik canavarları' bir yıl arayla 4 genci aynı şekilde ölüme sürükledi...

TRT TSM korosunda görevli müzik öğretmeni Gülay Safkan, bir yıl önce arkadaşı Yılmaz Şenleten'le birlikte, ralli yapanların kullandığı otomobilin biçtiği takside genç yaşta öldüler. Üniversite öğrencileri Selin Uras ile arkadaşı Erdem Celasun da aynı cadde üzerinde, benzer şekilde trafik canavarlarının kurbanı oldular.

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı mezunu olan 28 yaşındaki Gülay Safkan, TRT Türk Sanat Müziği Korosu'nda şarkı söylüyor, bir yandan da Kadir Has İlköğretim Okulu'nda müzik dersi veriyordu.

9 Mayıs 1999 Pazar gecesi Bağdat Caddesi'nde yaşanan talihsiz olay, assolist olmaya hazırlanan Gülay Safkan ile arkadaşı Yılmaz Şenleten'in bütün hayallerini toprağa gömdü.

Sinema dönüşü evlerine giden Safkan ile Şenleten'in içinde bulunduğu taksiye, Göztepe trafik ışıklarında, polisten kaçan oto hırsızının kullandığı otomobil hızla çarptı. Safkan ve Şenleten, genç yaşta hayata veda ettiler.

EĞLENCE DÖNÜŞÜNDE ÖLDÜLER

Benzer bir olay Erenköy'de yaşandı. Bu kez kurbanlar, üniversite öğrencileri Selin Uras ile Erdem Celasun oldu. Beşiktaş Hentbol Takımı'nda oynayan Yeditepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Erdem Celasun ile kız arkadaşı Akademi İstanbul İşletme Bölümü öğrencisi Selin Uras, trafik katillerine, Cumartesi gecesi eğlence dönüşü yakalandılar.

Abdülkadir Noyan Sokak'tan Kantarcı Rıza Sokak'a geçmek için Bağdat Caddesi'ne giren Celasun'un kullandığı otomobile, cadde üzerinde yarış yapan Baran Balcıoğlu yönetimindeki 34 EGE 76 plakalı otomobil hızla çarptı.

Camdan fırlayan Selin Uras olay yerinde, Erdem Celasun ise hastanede öldü. Trafik ışıklarına aldırış etmeden, plakası belirlenemeyen bir otomobille yarışan Balcıoğlu ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Ölüm yoluna polis kontrolü

YARIŞ pistine çevirdikleri Bağdat Caddesi'nde Erdem Celasun ile Selin Uras'ın ölümüne neden olan trafik canavarlarına savaş açan Kadıköy Polisi ‘ölüm yolu’nda denetimlerini artırdı. Bağdat Caddesi'nde önceki gece değişik noktalarda denetlemeler yapılırken hız limitini aşan sürücülere ceza yağdırıldı.

Caddenin boşalmasından sonra aşırı hız yapan sürücülerin ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olduğunu söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Gündüz Memişoğlu, amaçlarının caydırıcılık olduğunu belirtti. Memişoğlu, ‘‘Gencecik insanlar hayatlarını kaybediyor. Biz, önlem amacıyla bu tür uygulamaları periyodik olarak yapıyoruz.’’ dedi. Çok sayıda polisin katıldığı ve saat 00.30'a kadar süren uygulamada, hız yapan, alkollü otomobil kullanan ve kural ihlallerinde bulunan sürücülere ceza kesildi.

Trafik uygulamaları sonucu, sürücülere 50 milyon lira peşin, 399 milyon lira da ihbarnameli para cezası kesildi. Kontrollerde, 1 araç sürücüsünün ehliyetsiz, 2'sinin de alkollü olduğu belirlenirken, 2 araç trafikten men edildi.

BİR YIL SONRA

Üniversite öğrencileri Selin Uras ile arkadaşı Erdem Celasun da aynı cadde üzerinde, benzer şekilde trafik canavarlarının kurbanı oldular. Ölümleri bütün ülkeyi yasa boğdu.

BİR YIL ÖNCE

Gülay Safkan, TRT TSM korosunda görevli müzik öğretmeniydi. Bir yıl önce Arkadaşı Yılmaz Şenleten'le birlikte Bağdat Caddesi'nde ralli yapanların kurbanı oldu.

ÖZÜRLERİ KABAHATLERİNDEN DAHA BÜYÜK

Trafik canavarlarının mahkemede verdikleri ifadeler ise ‘‘Özürleri kabahatlerinden büyük’’ dedirtti. Çalıntı otomobille Gülay öğretmen ve arkadaşını katleden Yusuf Bora, alkollü olduğunu, polisten kaçarken ışıklarda bekleyen taksiye çarptığını belirterek, ‘‘Hiç bir şey hatırlamıyorum’’ dedi. Azami hız 50 kilometre olmasına rağmen saatte 160 kilometre hızla iki gencin hayallerini söndüren trafik canavarı Baran Balcıoğlu ise ‘‘Frene bastım ancak duramadım’’ demekle yetindi. Balcıoğlu tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!