Aynı toprakların çocukları

Güncelleme Tarihi:

Aynı toprakların çocukları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 12:19

Filistin'in Ramallah kentinde Kudüs Gençlik Orkestrası, çocukları sanatla buluşturuyor. 55 çocuktan oluşan orkestra Ramallah Kültür Sarayı'nda dün mini bir konser verdi. Öte yandan, Gazze'de çocuklar, "daha güçlü" olabilmek için dövüş sanatlarına yöneliyor. Bunun güzel bir örneğini "Kızıl Ejderler" oluşturuyor.

Haberin Devamı

The Edward Said National Conservatory of Music (ESNCM) tarafından 2005 yılında kurulan orkestra, insanları küçük yaşta müzikle buluşturmayı ve bir toplulukla birlikte çalma deneyimi yaşatmayı hedefliyor. 

KONSERDEN GÖRÜNTÜLER

Orkestrayı hem ESNCM'deki öğretmenler hem de kurumun uluslararası partnerleri olan enstitülerden müzisyenler eğitiyor.

Orkestra, okulların tatil olduğu zamanlarda konserler veriyor hatta küçük turnelere çıkıyor.

GAZZE'DE ÇOCUKLAR "GÜÇLÜ ADAM" OLMAK İSTİYOR

Aynı topraklar üzerinde, Gazzeli çocuklar ise kendi tabirleriyle “güçlü bir adam olmak ve korkusuz bir kalbe sahip olmak için” dövüş sanatlarına yoğun ilgi gösteriyor.

GAZZE'NİN KIZIL EJDERLERİ

Sporcu bir ruhun tüm darbeleri göğüsleyeceğine inanan 13 yaşındaki Luey Ukkaşe, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kendisini dövüş sanatlarına yönlendirdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Keskin bıçakların dizildiği tahtanın üzerinde korkusuzca yürüyen Ukkaşe, dövüş sporları sayesinde psikolojik direnişi öğrendiğini belirterek, “Böylece İsrail'e karşı, kendimi daha korkusuz hissediyorum. Üstelik, bıçak üzerinde yürümeye başladığımdan beri daha tahammüllü olduğumu farkettim” dedi.

Bir diğer Gazzeli çocuk Osman Matar da  'Çivili tahta üzerinde yürüme, yatma ve zıplama' gibi performansların sonunda yüzünde beliren tebessümle, “Adeta zafer kazanmış gibiyim” ifadesini kullandı.

Kızıl Ejderha Dövüş Sanatları Kulübü, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde Hilmi Matar tarafından 2006 yılında kuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!