Aynı şeyleri söylüyorum benim de paramı kesin

Güncelleme Tarihi:

Aynı şeyleri söylüyorum benim de paramı kesin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 00:00

"Ananı da al" git sözlerine yer verildiği için dört oyuncunun ihtar alması üzerine, devlet yardımını reddettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Müjdat Gezen, "Trabzon Devlet Tiyatrosu" oyuncularının sergilediği oyunda Başbakan Erdoğan'ın bir vatandaşa kızarak söylediği "Ananı da al" git sözlerine yer verildiği için dört oyuncunun ihtar alması üzerine, artık devlet yardımı almayacağını açıkladı.
"Trabzon Devlet Tiyatrosu" oyuncularının Rize'de oynadıkları "Düğün ya da Davul" adlı oyununda "Ananı da al git" sözlerini kullandıkları için dört sanatçıya ihtar cezası geldiğini gazetelerden okuyan Müjdat Gezen, bundan sonra tiyatrosunun hiçbir şekilde devlet yardımını kabul etmeyeceğini söyledi. Olayın ardından hemen Trabzon'a bir telgraf çekerek bu genç meslektaşlarının yanında olduğunu bildiren Gezen, basına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Oyunu

Aynı şeyleri söylüyorum benim de paramı kesin
sergileyen tiyatronun müdürünü aradım. Ben de kendi oyunumda aynı sözleri daha da fazlasıyla söylüyorum. Tiyatrom politik oyunlar oynayan bir tiyatrodur. Ben kendisine bunlarda bahsederken bana, 'Bize Ankara'dan, 'Özel tiyatro olsanız söyleyin ama siz maaşınızı devletten alıyorsunuz. Onlar aleyhinde bir söz söyleme hakkınız yok' dediler' yanıtını aldıktan sonra şoke oldum. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü'nü arayarak, yardımlarını kabul etmeyeceğimi bildirdim. Resmi mektubu da yazarak bilgilerine sundum. Çünkü, ben de Trabzon'daki arkadaşlarım gibi aynı söylemlerde bulunuyorum. Ben de devletten yardım alıyorum. Yarın öbür gün bana da, 'Bizden devlet yardımı alıyorsun, bu sözleri söyleme' gibi bir baskı geldiğinde, terbiyemi bozmamak için mali yardımı geri çevirdim. Bundan böyle, Müjdat Gezen Tiyatrosu artık devlet yardımı kabul etmeyecek. Buna karşılık siyasi söylemlerine devam edecek."
Müjdat Gezen, İlhan Daner, Ferdi Merter, Erdoğan Tuncel gibi isimlerin rol aldığı "Sınıf Bunadı" adlı oyun, siyasi söylemleriyle dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!