Aynı otobüste 1 canlı bomba 16 polis

Güncelleme Tarihi:

Aynı otobüste 1 canlı bomba 16 polis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 23:56

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na intihar saldırısı planladığı iddiasıyla aranan terör örgütü IŞİD üyesi Suriyeli Muhammed Raghil Al Hardani'nin Kahramanmaraş’ta yakalanmasıyla sonuçlanan operasyonun detayları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hardani'nin Samsun'da olduğu bilgisine ulaşan istihbarat birimleri harekete geçti. Hardani'nin, yanında bulunan ve ismi açıklanmayan Suriyeli arkadaşıyla birlikte 7 Aralık pazartesi günü Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir firmadan Gaziantep'e bilet aldığı belirlendi.

Takip amacıyla aynı otobüse binen 16 polis için yolcu gibi bilet alındı. Polislerin takip ettiği Hardani ve yanındaki kişi, 8 Aralık Salı günü sabah saat 02.00 'de Tekir Mahallesi'nde verilen molada birlikte yemek yedi.

Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 6 araç, 1 sinyal kesici araç ve çok sayıda polisle birlikte güvenlik önlemi alındı. Kahramanmaraş Otogarı'na sabah 03.34'te girip 14 numaralı peronda bekleyen otobüse yaklaşan polisler, yolcular indikten sonra IŞİD üyesi Hardani ve arkadaşını saat 03.39'da gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Polisler, gözaltına aldıkları Hardani ve arkadaşını eski model bir otomobile bindirip sinyal kesici araç eşliğinde Emniyet’e götürdü.

Otogarın güvenlik kameralarına, terminalde otobüsün 14 numaralı perona yaklaşması, yolcular inerken otobüsten inen Hardani ve arkadaşının çok sayıda sivil polis tarafından gözaltına alınarak bindirildikleri araçla sinyal kesici araç eşliğinde götürülmeleri yansıdı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edilen Hardani tutuklanırken, Suriyeli arkadaşı ise serbest kaldı.

BAKMADAN GEÇME!