Aynı kafa

Güncelleme Tarihi:

Aynı kafa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ülkeyi kan gölüne çeviren terörist Apo, vahşet örgütü Hizbullah, cezaevi terör örgütü İBDA-C ve şantaj ve sapıklık örgütü kuran Adnan Hoca, FP lideri Kutan'a göre suni gündem; ‘‘Akşam yat, sabah kalk yok Apo, yok Hizbullah, yok İBDA-C, yok bilmem neymiş, bunlar ülkenin asıl gündem maddelerini unutturmamalı.’’

FP Genel Başkanı Recai Kutan, kendilerini ‘‘İrticanın kaynağı’’ olarak gösteren Genelkurmay'a yanıt verirken, son dönemde ülkeye ‘‘Şiddet, kan, terör ve sapıklığın’’ en ağır örnekleri olarak damgasını vuran Apo, Hizbullah, İBDA-C ve Adnan Hoca operasyonları için ‘‘Suni gündem’’ dedi. Kutan, suni gündem iddiasına ilişkin, ‘‘Akşam yat, sabah kalk yok Apo, yok Hizbullah, yok İBDA-C, yok bilmem neymiş, bunlar ülkenin asıl gündem maddelerini (depremzede çadırlarının üzerindeki kar ve açlık sınırındaki insanlar) unutturmamalı’’ ifadesini kullandı. Kutan, Genelkurmay'a ‘‘Bizim ne olduğumuz ortada. FP gibi şeffaf, yüzde yüz legal sınırlar içinde faaliyet gösteren bir parti yok. Olduğumuzdan farklı gösterilmemiz bize yapılan en büyük haksızlıktır’’ diye yanıt verdi.

ASKERLERE İMALI SÖZLER

Partisinin dünkü il başkanları toplantısında, Genelkurmay'dan, isim vermeyip, ‘‘Türkiye'de irtica var diyenler’’ gibi imalı bir biçimde söz etmesi dikkat çeken Kutan, ‘‘Hedefimiz, herkesin hukuk içinde hareket etmesi, kimsenin hukuk dışında hareket etme hakkının olmamasıdır. Halka rağmen halkı idare edemezsiniz, onun için totaliter ve baskıcı anlayışınızdan vazgeçmelisiniz’’ dedi. Kutan, ‘‘Tutucu ve bağnaz kutsal devletçiler, siyasi irticacılar’’ dediği diğer partilerden daha ‘‘çağdaş ve demokrat’’ oldukları için yadırganıp, ithamlara maruz kaldıklarını da savundu. İl başkanlarınca ‘‘Türkiye seninle gurur duyuyor’’ sloganı ve alkışlarla karşılanan Kutan'ın konuşması özetle şöyle:

ARTIK YETER

Türkiye iyi yönetilmiyor. Sistem sorun çözmüyor, sorun üretiyor. Onun için bataklığı kurutmak yerine ha bire tek tek sivrisineklerle mücadele ediliyor. Gündeme her hafta yepyeni bir konu oturtuluyor. Artık yeter diyoruz bunlara. Türkiye'nin meselelerini oturup konuşalım. Türkiye'de de dünyadaki değişim rüzgarları mutlaka estirilmeli, ama görüyorsunuz biz hangi gündem maddeleriyle uğraşıyoruz, uğraştırılıyoruz.

LAİKLİK FARKI

FP'ye göre laiklik demokrasinin vazgeçilmez şartıdır. Ama bu din karşıtlığı değildir. Tekrar tanımlamak gerekiyor. Laiklik ile laikçilik arasındaki fark ortaya konulmalıdır. Otoriter, jakoben laiklik değil, demokratik laiklik getirilmelidir. Bunu da sadece biz gerçekleştirebiliriz. Açıkça söylüyorum, biz her türlü laiklik karşıtı uygulamanın da, laikçiliğin de karşısındayız.

DEVLET İLİŞKİSİ

ARAŞTIRILMALIDIR

Hizbullah ile bazı devlet görevlilerinin ilişkileri ile ilgili iddialar bulunduğunu, bunların araştırılması gerektiğini yineleyen Kutan, ‘‘Biz her türlü terör ve anarşiyle sonuna kadar mücadele edilmesini istiyoruz’’ dedi ve Meclis araştırma önergelerini de, devleti ve milleti seven bir parti oldukları için verdiklerini söyledi.

ANKARA

Fazilet

demokrat

eğilimci

Kutan, ‘‘Kutsal devletçiler’’in karşısındaki tek zihniyetin ise kendileri olduğunu söyledi. Türkiye'de, ‘‘Bize özgü’’ değil, ‘‘Evrensel ölçülerde’’ ve ‘‘Çağdaş anlamda’’ bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve laiklik uygulaması isteyen bu ‘‘Demokratik eğilim’’in, merkeziyetçi, otoriter ve totaliter anlayışa da karşı olduğunu savundu. Kutan, ‘‘Türkiye'yi bu siyasal irticadan, toplum mühendisliği ve jakoben siyaset anlayışından ancak biz kurtarırız’’ dedi.

Onlar

siyasi

irticacı

Kendileri dışında herkesi, ‘‘Kutsal devletçiler’’ diye niteleyen Kutan, ‘‘Siyasi irticacılar’’ da dediği, ‘‘Kutsal devletçiler’’in özelliğini, ‘‘Statükocu, çağdaş demokrasiyi içine sindirememiş, tutucu ve bağnaz’’ diye sıraladı. Kutan, ‘‘Türkiye'de irtica var diyenler bu iddiayı dikkatle dinlemelidir. Evet, Türkiye'de siyasi irtica vardır’’ dedi. Kutan, ‘‘Kutsal devletçiler’’ ve ‘‘Siyasi irticacılar’’ diye nitelediği bu zihniyetin şu anda Türkiye'de iktidarda bulunduğunu da öne sürdü.

O’na göre Susurluk ‘fasa-fiso’ydu

FP Genel Başkanı Recai Kutan, Apo, Hizbullah, İBDA-C ve Adnan Hoca gibi kamuoyunu sarsan son operasyonları ‘‘Suni gündem’’ diye nitelerken, kapatılan RP'nin yasaklı Genel Başkanı Necmettin Erbakan da yankıları bugün hálá süren ünlü Susurluk skandalı için ‘‘Fasa fiso’’ ve ‘‘Televole’’ demişti. Erbakan, Başbakanı olduğu Refahyol koalisyonu döneminde patlayan Susurluk skandalı nedeniyle kendisine yöneltilen, ‘Üzerine gitmiyor, siyasi bağlantılarının üzerini örtüyor’ iddiaları için de, ‘‘Glu glu dansı’’ ifadesini kullanmıştı. Kamuoyunda, karanlık ilişkiler ağıyla halkta büyük bir infiale yol açan Susurluk skandalının üzerine gidilip aydınlatılması konusunda genel bir konsensüs oluşmuştu. Kamuoyu, bu skandalın aydınlatılması konusunda, ‘‘Sürekli aydınlık için bir dakika karanlık’’ adı altında Cumhuriyet tarihinin en önemli sivil hareketini yürütmüştü. Ancak, yürütülen bu kampanyaya, Refahyol'un RP'li Adalet Bakanı Şevket Kazan ise ‘‘Mum söndü oynuyorlar’’ diyerek eleştiri getirmişti. Kazan'ın bu sözleri kamuoyunda büyük tepki görmüştü. Erbakan, bir yıllık iktidarının ardından, daha işin başında ‘‘fasa fiso’’ diyerek tavrını ortaya koyduğu bu skandalın üzerine ciddi bir biçimde gitmediği, özellikle de skandalın siyasi bağlantılarının üzerini örttüğü eleştirilerine hedef olmaya devam etti.

Hizbullah güzelliktir

Kutan, ‘‘Vahşet grubu’’ ve ‘‘İnsanlık dışı vahşet ve katliam’’ diye nitelediği son Hizbullah operasyonlarına değinirken de, Hizbullah'ın Kuran'da, ‘‘İyiliği ve güzelliği’’ temsil eden bir sıfat olduğunu anımsattı. Kutan, ‘‘Bu insanlara Hizbullah dememek gerekir. Önce onu tespit edelim’’ dedi. Hizbullah'tan yola çıkarak, ‘‘İslami terör ve şeriatçı vahşet’’ ifadelerinin kullanılmasını da eleştirerek, ‘‘El insaf, bu kadar haksızlık ve iftira olmaz’’ diyen Kutan, İslam ile terörün bir arada anılmasının İslam'a ve Müslümanlara yapılacak en büyük kötülük ve iftira olduğunu söyledi. Kutan, ‘‘Hizbullah, İslamcı bir terör örgütü olsa sadece İslam karşıtlarını öldürür ama bakıyorsunuz mütedeyyin insanları öldürüyor, bir çoğu da Nur cemaatine mensup’’ dedi.

42 ceset

Türkiye'nin günlerdir bir korku filmi gibi izlediği Hizbullah vahşeti FP liderine göre suni gündem. Sergilenen kafatasları, mezarevler, inanılmaz işkencelerle gömüldüğü topraklardan fışkıran cesetler... Hepsi suni gündemmiş...

Adam

kesme

talimi

Cezaevlerini savaş alanına çeviren, bir koyun gibi en ince ayrıntısına kadar insan boğazlama dersleri verdiren, inanılmaz aletlerle inanılmaz bombalar yapan, bıçaklar, satırlar ve şişlerle ele geçirilen İBDA-C'liler de suni gündem...

Bebek

katili

Apo

Adam

Türkiye'yi kan gölüne çevirmiş, 30 binden fazla insan ölmüş, analar, bacılar ağlamış ama Kutan'a göre Apo da suni gündem. Avrupa asmayın diye bastırıyor, Türkiye bıçak sırtında ama bunlar hep suni

gündem...

‘Motor’cu Hoca

Dini faaliyet adı altında şantaj çetesi kuran, ağına düşürdüğü genç kız ve erkekleri sapık ilişkilere yönelten, seks kölesi gibi kullandığı kadınları ‘‘cariyeler’’ ve ‘‘motorlar’’a ayıran, Emniyet'in, ‘‘PKK'dan da beter’’ dediği Adnan Hoca ve örgütü de suni gündem...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!