Aykut Oray anıldı

Güncelleme Tarihi:

Aykut Oray anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2010 15:37

Muğla'nin Köyceğiz İlçesi’nde, 31 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasında, düzenlenen 5'inci Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’nde, geçen yıl aynı organizasyonda hayatını kaybeden ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Aykut Oray anıldı.

Haberin Devamı

Geçen yıl film festivaline katılmak için geldiği Köyceğiz’de, otel odasında ölü bulunan Aykut Oray için bu yılki festivalde anma töreni düzenlendi. Aykut Oray'ı anma gecesine Selda Alkor, Engin Çağlar, Nuri Alço, Yılmaz Köksal, Nihal Menzil, Sabahat Doğanyılmaz, Korel Kubilay ve Yönetmen Şahin Gök’ün yanı sıra sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, Köyceğiz Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP’li Salih Erbay ve çok sayıda davetli katıldı.

Sahnenin hemen yanında Aykut Oray'ın fotoğraflarının yer aldığı bir köşe, çiçekler ve yanan mumlarla süslendi. Kaymakam Çomaktekin, “Köyceğizliler Aykut Oray'ı bağrına bastı ve kendinden birisi olarak görüyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Hala gösterimde olan Bizimkiler dizisini izlemek için eve koşturuyorum” dedi.
Belediye Başkanı Erbay da, “Adam gibi adamdı. Türkiye onu katil olarak tanıdı. Ama o katil falan değil, yufka yürekli bir insandı. Bana ‘Ben Türkiye’nin bu da Köyceğiz’in katili’ derdi. Aykut ağabey Köyceğiz'i ve Köyceğizlileri seven, 9- 10 yılını burada geçiren bir insandı. Biz onu Köyceğiz'de yaşatmakla sorumluyuz. Oray’ın adını ilçede çok önemli bir yere vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALKOR DUYGULANDI

Selda Alkor da duygusal bir konuşma yaptı, “Aykut sadece bir yıldız değil, bir arkadaş, dost, sinema adına çok işler yapabilecek bir kişiydi. Ben onu Manisa'dan tanırım. O erkek lisesinde okurdu, ben de kız lisesinde. Ben Aykut'a yüz vermemişim. Yıllar sonra bana öyle söylemişti. Hep benim çok güzel bir kız olduğumu söylerdi. Her karşılaştığımız yerde upuzun saçlarımla okullu hallerimi anlatırdı. Şimdi o da gitti. Kim anlatacak beni” dedi.
Usta oyuncu Yılmaz Köksal da “Sürekli festivallerde buluşurduk. ‘Neden hiç beraber oynayamadık’ derdik birbirimize. Ama bir türlü kısmet olmadı” dedi.
Konuşmaların ardından Aykut Oray’ın son filmi ‘Dostum Dostum’un gösterimine geçildi. Ancak film gösterimi CD’nin bozuk olması nedeniyle yarım kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!