Ayışığında belgesel gösterimi

Güncelleme Tarihi:

Ayışığında belgesel gösterimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2002 09:40

Ayışığının denizin karanlık sularını pırıltılara boğduğu saatte, beyazperdede, 'düşlerin ve korkuların sınırları' aşılacak. Üstelik Kalamış'taki, nostaljik açık hava sinemalarının tadını yeniden keşfederek. Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) ile Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Ayışığı Belgesel Film Günleri' 12 ile 17 Temmuz arasında Kadıköy Gençlik Merkezi Anfitiyatrosu'nda.

Haberin Devamı

Belgesel film meraklıları 5 gün boyunca Türkiye, Almanya, Filistin, Fransa, İngiltere, İsrail ve İsveç'ten 21 film izleme olanağı bulacak. Filmler her akşam  21.00 ile 23.30 saatleri arasında izleyicisiyle buluşacak.

Etkinliğin birinci gününde gösterilecek filmlerden ilki Mai Masri'nin yönettiği "Düşlerin ve Korkuların Sınırları". Film, Lübnan'ın başkenti Beyrut yakınlarındaki Şatila mülteci kampındaki çocukların yaşama sarılışlarını, topraklarına olan özlemlerini çocuksu bir duyguyla anlatıyor.

Sınır boylarında yaşayan ve çalışan insanları anlatan Eran Riklis'in "Sınırlar" adlı filmi ise, mayınların ve dikenli tellerin arasındaki yaşamları bütün gerçekliğiyle sunuyor.

Enis Rıza'nın yönettiği "Ayrılığın Yurdu Hüzün" belgeseli ulusların politik çıkarlarından, halkların nasıl etkilendiğini, yurtlarından ayrılan insanların acılarını, hasretlerini ve hüznünü anlatıyor. İlk günün son filmi olan Nazmi Ulutak'ın "Başmakinist"i bir kuşağın ve sinemalarının teker teker yok oluşuna tanıklık eden ehliyetli bir başmakinistin gözüyle, yitirilen bir mesleği ayışığında perdeye yansıtıyor.

Haberin Devamı

Bütün etkinlik boyunca belgesel izleyicisiyle buluşacak diğer filmler arasında, usta belgeselci  Stefan Jarl'ın yönetmenliğini yaptığı "Onurlu Yaşam", Variety Moszynski ve Jean Luc Cohen'in "Che'nin Arkadaşları-Bolivya'ya Dönüş", Şehbal Şenyurt'un "Adige", Kim Longinotto ve Barrie Vince'nin "İran Usulü Boşanma", Mustafa Ünlü'nün "Akdenizli" ve arkeoloji meraklıları için Jean Claude Lubtchansky'nin "Bir Zamanlar Mezopotamya Vardı" filmi ile Dider Fassio'nun "Angkor Tapınaklarının Sırları" isimli belgesel filmleri yer alıyor.

"Ayışığı Belgesel Film Günleri"nde belgesel filmler ücretsiz olarak ve elektronik altyazıyla izleyiciye sunulacak.


Adres: Münir Nurettin Şelçuk Caddesi
No:102 Kalamış
(Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri yanı)
BSB Tel:   0 212 327 41 45-46
KGM Tel:  0 216 349 77 68

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!